Programok

2015.01.03. 16:25

Programok, rendezvények Fejér megyében január 5-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 5-től. Böngésszen, és válogasson!

JANUÁR 30.

Gróf Széchenyi István üzenete

Gárdony - Január 30-án 18 órától Cserháti László, a Széchenyi Társaság alelnöke tart elő-adást a Nemzedékek Házában látható relikvia-kiállításról. A Széchenyi Társaság sokéves küzdelem eredményeként 1987-ben alakult, céljuk, hogy névadójuk örökségét alapján munkálkodjanak Magyarország, a nemzet felemelkedéséért.

JANUÁR 22.

A Nagy Háború, nótákkal

Gárdony - Január 22-én 18 órakor Ferenc Jóska fújatja a trombitát címmel a Kákics zenekar első világháborús népzenei visszatekintését láthatják az érdeklődők a Nemzedékek Házában. Tárnok Ákos és együttese katonadalok felidézésével mutatja be a háború eseményeit, a szenvedést, az örömöket. A program a különböző hadszíntereken született nótákra épül, időrendi sorrendben járja körül a világégés fontosabb eseményeit.

JANUÁR 16.

Mit ültök a kávéházban?

Gárdony - Január 16-án 18 órakor Mit ültök a kávéházban? Érdekességek a kávé és a kávézás történetéből címmel Saly Noémi, irodalom- és Budapest-történész, helytörténeti írások szerzője tart előadást a Nemzedékek Házában.

JANUÁR 14.

Bibliai szabadegyetem

Dunaújváros – A Bibliai Szabadegyetem előadássorozata január közepétől május derekáig érdekes témákat tár az érdeklődők elé. Az első alkalom január 14-én, 17 órakor lesz a Dunaújvárosi Könyvtárban (Apáczai Cs. János utca 9-ben). Az elveszett frigyláda kincseiről Rajki János mond el érdekességeket a vendégeknek.

JANUÁR 13.

Darts klub az MMK-ban

Dunaújváros – Darts klub alakul január 13-án a Munkásművelődési Központ 305. számú termében. A tervek szerint minden kedden és csütörtökön találkoznak a sportág kedvelői. Január 17-én, szombaton nyílt napot is rendeznek 15 órától, szintén az MMK-ban, a sport népszerűsítése érdekében.

Van ellenvetés, emberek?

Pusztaszabolcs –A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nevében az UTIBER Közúti Beruházó Kft. által a Pusztaszabolcs központ, Adonyi út és Kastély u. vasúti átjáró átépítés és vasútállomás P+R parkoló terveinek építési engedélyezése tárgyában a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége közmeghallgatást tart január 13-án, tíz órakor a polgármesteri hivatal dísztermében.

JANUÁR 12.

Emlékezés a doni hősökre

Gárdony - Január 12-én, hétfőn 16 órakor városi ünnepség lesz a gárdonyi katolikus templom mellett lévő hősi emlékműnél, ahol máglyatűz gyújtásával tisztelegnek a résztvevők a Don-kanyarban hősi halált halt honfitársaink emléke előtt.

Lehet csatlakozni

Pusztaszabolcs – A világháborúk áldozatainak emléknapja alkalmából január 12-én, – a városi megemlékezés után – öt órakor nyílik a Hagyományok Háza Pusztaszabolcsi Helytörténeti Gyűjtemény legújabb kiállítása, a Katonák a fronton. Első és második világháborús katonaképeket és emlékeket láthatnak az érdeklődők. Megtekinthető Madarász Jenő gyűjteménye is, valamint a Művészet és művészek az első világháborúban, a Balatonfüredi Vaszary Galéria kiadványa. Lehet csatlakozni a kiállításhoz úgy is, hogy a helyszínen mutatja be valaki a családi, illetve az általa gyűjtött képeket és tárgyakat. Mindenkit várnak szeretettel!

Képviselői fogadóórák

Dunaújváros – Gál Roland a 4. vk. önkormányzati képviselője a januári hónapban két alkalommal tart fogadóórát, január 12-én hétfőn és január 26-án hétfőn 15:00 órától 16:00 óráig várja az érdeklődőket a Petőfi Sándor Általános Iskolában. Iván László, a 6. vk. önkormányzati képviselője pedig január 12-én, hétfőn 17 órától a Vasvári iskolában várja a polgárokat.

Az öregfiúké lesz a terem Gárdonyban

Gárdony – A Velencei-tavi Életmód Klub január 17-18-án rendezi meg a hagyományos öregfiúk labdarúgó teremtornát a gárdonyi sportcsarnokban, két kategóriában. Szombaton előbb azok léphetnek pályára, akik 1979-ben vagy korábban születtek, vagyis betöltötték 35. életévüket. Másnap az idősebbekké a parkett, a 45. életévüket betöltött játékosok focizhatnak jóízűen. Nevezni e-mail-ben, a [email protected] címen, személyesen a gárdonyi iskolában Bernáth Gyulánál, telefonon pedig 06-20-980-6181-es telefonszámon lehet. A nevezési határidő (január 12., hétfő) hamarosan lejár, korlátozott számban vannak még helyek.

DH-programajánló

KIÁLLÍTÁSOK

Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Favi Farkas Virág Csilla Árnyékvilág – fotógrafikai kiállítása. Megtekinthető január végéig.

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig tekinthető meg.

Dunaújvárosi Főiskola: DF-ART XXIII. kiállítása Évzáró címmel látható 2015. január 31-ig. Vásárlási lehetőség.

Dunaújvárosi Főiskola „A” épület Átrium: Kör 2014. Farkas Mihály, Kiss Ervin Gábor, Móder Rezső, Rozsnyai Sándor festőművészek-barátok kamarakiállítása látható 2015. február 1-ig.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: Múzeumi séta a járásban. Az Intercisa Múzeum gyűjteménygyarapodása 2008-2014. A kiállítások megtekinthetőek a múzeum nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16 óráig.

Kortárs Művészeti Intézet: A dunaújvárosi képző- és iparművészek kiállítása Dunaújvárosi szlalom. A kiállítás megtekinthető 2015. január 16-ig, vasárnapok kivételével naponta 10-től 18 óráig. A belépés díjtalan.

Lorántffy iskola: A galériában Kínai kapcsolatok címmel kiállítás látható.

Rudas Szakközépiskola: Az iskola aulájában a diákok nyári alkotótáborában készült képeket láthatják a látogatók.

Sándor Frigyes Zeneiskola folyosó galéria: „Így látjuk Mi!” alkotó közösség kiállítása Szerethető Dunaújváros címmel látható egy hónapon keresztül.

Széchenyi István Gimnázium, Szivacs Galéria: A Rudas Grafika és az Arany János Általános Iskola rajz tagozatos tanulóinak a Képespusztán eltöltött, nyári táborban készült alkotásainak kiállítása látható.

ESEMÉNYEK


Bartók Kamaraszínház: 19 órakor a színházteremben Edith és Marlene – zenés játék.

Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben. Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben. Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben (minden hó első és második hétfőjén). Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben (minden hónap első és harmadik hétfőjén).

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás: a felnőttkönyvtár 10-18.30 óráig. A gyermekkönyvtár: 10-18.00 óráig látogatható. Béke fiókkönyvtár: 13-18 óráig várja a látogatókat.

VALLÁS

Görög katolikus: 18 órakor szent liturgia.
Római katolikus:  18 órakor mise a Krisztus Király Főtemplomban.

Véradás

A Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete hétfőn 15.00-17.30 óra között Bakonycsernyén a Művelődési Házban (Rákóczi u. 78.) szervez véradást.

JANUÁR 11.

Újévi gálakoncert

Január 11-én, vasárnap 17 órakor a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében kezdődik a város újévi gálája a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány szervezésében. A gála első felében a helyi Sándor Frigyes Zeneiskola tanárai és növendékei lépnek fel. Az est második felében pedig ezúttal két, nemzetközileg is elismert művész produkcióját élvezheti majd a Bartók közönsége. Orosz Zoltán harmonikaművész és Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres Repülő kezek címmel jelentkező fellépése valódi energiabombával várja az érdeklődőket.

A bicskei beteg gyermekekért

Bicske - Ingyenes, de támogatható jótékonysági koncerttel szeretne segíteni a kisváros beteg gyermekein egy január 11-i, 16 órakor kezdődő koncert a kisváros Petőfi Művelődési Központjában. Az eseményen fellép Bazsinka Károly tubaművész, Irina Ivanickaja zongoraművész, Herczenik Anna operaénekesnő, Kegye János pánsípművész és Ribli Ilona csellóművész.

Dunaújvárosi mozi műsora

Dunaújváros - Vasárnap: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 és 18.00 órakor Hős6os (Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték. Szereplők: Scott Adsit, Ryan Potter, Daniel Henney T.J. Miller, Jamie Chung. Rendező(k): Don Hall, Chris Williams. Zene: Henry Jackman.) (6)

20.00 órakor Elrabolva 3 (Színes, magyarul beszélő, francia film. Hossz: 109 perc.) (16)

JANUÁR 10.

Polgárdi, 13 óra: Szöszmötölő kézműves foglalkozás, talizmán készítése a városi könyvtárban.

Görögös mulatságok

Beloiannisz – Szombat este tartják a hagyományos Vaszilopita ünnepséget a Beloianniszi Művelődési Házban. A program este hat órakor kezdődik az ünnepi köszöntővel és a helyi általános iskola diákjainak előadásával, őket követi a Pyrgos tánccsoport „aprajai" műsora, később pedig a Triandafylla néptáncegyüttes lép színpadra. Az est fénypontja a Vaszilopita megszegése lesz, amit éjfélig tartó táncház követ a „Pyrgos Zenekarral.

Babaruhabörzére hívnak

Dunaújváros – Ruhacsere, ruhavásár, játszóház, klubház: minden korosztálynak szinte minden elfoglaltság lesz... Újra lesz babaruhabörze, valamint gyerek- és kamaszruhavásár, ruhacsere, továbbá adománygyűjtés a technikumi Esze Tamás utca 13. és 13/a számú lépcsőházak közötti, korábban elhagyatott üzlethelyiségben, szombaton, reggel kilenc órától délután három óráig. Mindemellett játszóház is lesz a kicsiknek a helyiségekben, ahol a felnőttek különböző foglalkozásokkal kötik le és fejlesztik az ifjak idejét és energiáit a börze alatt. E helyiségekben egyébként már elkezdték berendezni a technikumi nyugdíjas klubot is. Évtizedekig nagyhírű közösség szervezett programokat e városrészben, míg át nem költöztették azt az MMK-ba. Ezentúl újra az Esze Tamás utcában működik majd a minden korosztályt átfogó klub és foglalkoztató. Civil alapon, a városrész képviselőjének segítségével.

A városi mozik mai műsora

Székesfehérvár, Cinema City: A hetedik fiú 3D: 14.00,18.30, 20.30, 22.30. A hetedik fiú: 11.00. A hobbit – Az öt sereg csatája 3D: 11.30, 14.20, 16.10, 17.10, 19.00, 20.00, 21.50. A Madagaszkár pingvinjei 3D: 10.15, 14.30. A Madagaszkár pingvinjei: 12.45. Asterix – Az istenek otthona 3D: 12.00. Asterix – Az istenek otthona: 10.00, 15.30. Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. rész: 22.00. Dumb és Dumber kettyó: 10.40, 15.20, 17.40, 20.00, 22.20. Éjszaka a múzeumban: A fáraó titka: 10.30, 12.15, 14.45, 16.30, 18.15, 20.30. Elrabolva 3.: 11.15, 13.30, 15.45, 18.00, 20.15, 22.30. Exodus: Istenek és királyok 3D: 16.45, 19.45. Förtelmes főnökök 2.: 19.45, 22.30. Hogyan írjunk szerelmet: 13.00, 20.15, 22.20. Hős6os 3D: 10.15, 12.30, 14.45, 17.00, 19.15. Hős6os: 11.30, 13.45, 16.00, 18.15. Paddington: 11.00, 13.15. Swing: 13.15, 17.20. Vadregény: 15.45, 21.30. Barátság mozi: Büszkeség és bányászélet: 20.00. Barbie: Szuperhős hercegnő: 10.00. Vatikáni Múzeum 3D: 16.00. A hetedik fiú: 18.00.

Dunaújváros, Dózsa Mozicentrum: Elrabolva 3: 20.00. Hős6os: 12.00, 14.00, 16.00, 18.00.

JANUÁR 9.

Színjátszók csoportja

Rácalmás – A RÁ-JÁT-SZI-K (Rácalmási Játék-Szín Kör) január 9-én tagtoborzó estet tart 18 órától a művelődési házban. Várnak mindenkit, aki tehetséget érez magában az előadó művészet, a színjátszás iránt.

Péntek

Polgárdi, 16 óra: Játékdélután (szójáték, Amerikából jöttem, kockajáték) gyerekeknek és felnőtteknek a városi könyvtárban.

JANUÁR 7.

Vajon léteznek-e ufók? – előadás

Székesfehérvár – A Viktória Rehabilitációs Központ következő vendége Kalmár János, a Magyar Ufókutató Szövetség elnöke lesz január 7-én, szerdán 17 órakor. Kalmár János arról tart előadást, léteznek-e ufók?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!