Programok

2014.01.12. 16:52

Programok, rendezvények Fejér megyében január 13-tól

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 13-tól. Böngésszen, és válogasson!

JANUÁR 18.

Újévi táncházra készülnek

Székesfehérvár - A Galiba zenekar újévi táncházzal várja az érdeklődőket január 18-án, szombaton a Táncházban. 17 órától Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével a gyermekeket várják játszóházzal, 19 órától Molnár Gábor magyarpalatkai táncot tanít felnőtteknek is. 20.30-kor táncházi mulatsággal várják az érdeklődőket.

Délszláv bál

Dunaújváros  - Ha január, akkor délszláv bál! A szombati mulatság előtt  még lehetőség van a tánctudás frissítésére és (korlátozott számban) a jegyek beszerzésére.

A Dunaújvárosi Horvátok és Szerbek Egyesülete, valamint a Dunaújváros Megyei jogú Város Horvát és Szerb Nemzetiségi Önkormányzata szervezésében január 18-án, 19 órától a Duna étteremben rendezik az immár 37. hagyományőrző nemzetiségi bált. A tököli Kóló zenekar szolgáltatja a talpalávalót a kóló táncok szerelmeseinek, de gondoskodnak a társasági táncok kedvelőiről is.

Az Egyesület január 13-án 18 órától az MMK 203-s termében bál előtti táncházat tart, és aki még nem gondoskodott a báli belépőről, lehetősége lesz itt beszerezni.

 

JANUÁR 17.

Nemez ékszerek készítése

Székesfehérvár -  Vidák Anna nemezkészítő iparművész, a népművészet fiatal mestere tart előadást a nemez ékszerek készítéséről január 17-én, pénteken, 15 órától Mezőfalván, a Kiss Kálmán Művelődési Házban. Az előadás-sorozatot a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ szervezi Fejér megyei amatőr kézműves alkotóközösségek és érdeklődők számára.

 

JANUÁR 16.

Évszázadok hagyománya

Székesfehérvár – Ifj. Fazekas István nádudvari keramikus alkotásaiból nyílik kiállítás a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában. A megnyitó január 16-án, csütörtökön, 17 órakor lesz, a Művészetek Háza kiállító termében. A népi iparművész alkotót és a február 9-ig látogatható tárlatot Molnárné Tamás Anetta, a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület elnöke ajánlja a közönség figyelmébe. A Fazekas család tagjai az 1700-as évek óta őrzik, ápolják a fekete cserép kultúráját, amelynek készítési módja az évszázadok alatt az agyagbányászástól az égetésig változatlan maradt.

Kiállítás a Forrás Galériában

Székesfehérvár - Nemes István kiállítása január 16-án, csütörtökön, este 18.30-kor nyílik meg a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. A tárlatot Borszéki Boglárka író, a festőművész múzsája nyitja majd meg. A kiállítás február 17-éig lesz látogatható.

 

JANUÁR 15.

Lakossági fórum a Vízivárosban

Székesfehérvár - Lakossági fórumra várják a Vízivárosban élőket. Az idei év terveiről is tájékoztatják a választókerület polgárait a január 15-én, szerdán 18.00 órakor kezdődő fórumon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!