Programok

2017.05.26. 18:55

Hétvégi kisokos - Programajánló szombatra és vasárnapra

DUNAÚJVÁROS - Fergeteges programdömpinggel várja a polgárokat ma és holnap az alsó Duna-parton a családi hétvége. Programajánló kalauzunk, fontos tanácsokkal.

Balla Tibor

Parázs Varázs Május 27-én, szombaton már reggel 9-kor startol az V. Parázs-kupa, majd 11 órától a Formula Future Roadshow látható, amin a jövő motorcsónakbajnokai vesznek részt.

A Parázs Varázs grillparti ünnepélyes tűzgyújtása 16 órakor lesz, ahol Cserna Gábor polgármester köszönti a résztvevőket. 16.15-kor indul az V. Varázshúzás kötélhúzóverseny, majd 17 órakor az újraélesztés rekordkísérletének eredményhirdetése következik. Balássy Betti & Varga Feri fellépése 18 órakor kezdődik, majd 18.50-kor eredményt hirdetnek. 19.30-kor a Swamp sixty Rock Band, majd 21-től Fenyő Miklós koncertje szórakoztatja a közönséget. 22.30-tól DJ Toto és DJ Nelson dübörög a diszkósátorban.

Kéz a kézben A fogyatékossággal élők esélyegyenlőségi programja vasárnap 10 órakor kezdődik az alsó Duna-parton, amelynek célja az előítéletek csökkentése, a tolerancia növelése úgy, hogy közelebb hozza a fogyatékkal élő és ép embereket. A főszervező Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület és az érintett civil szervezetek, intézmények, valamint az önkéntesként támogató intézmények, szervezetek, klubok, magánszemélyek közös munkájának köszönhetően ez már a 9. alkalom lesz.

A Szivárványsziget 10 órától 15 óráig ügyességi játékokkal, kézműves-foglalkozásokkal, arcfestéssel, csillámtetkóval, várja a kicsiket, épeket és fogyatékkal élőket egyaránt. A nagyszínpadon 11-től 15 óráig a városi iskolák, a ParaDance Company kerekesszékes tánccsoportja ad műsort, majd a program zárásaként Szíj Melinda énekel közönségének.

Gyereknap Már vasárnap reggel 9 órától rendvédelmi bemutatóval várják a családokat, majd 10-től a jövő motorcsónakbajnokaival találkozhatnak a gyerekek. Egész nap ingyenes légvárak, trambulinok, kézműves-játszóház az alsó Duna-parton.

Ezer lámpás A hagyományokhoz híven Dunaújváros ezúttal is csatlakozott az Ezer lámpás jótékonysági akcióhoz, a következő programokkal: 17: Bon-Bon, 17.45: Takács Nikolas, 19.00: Kávészünet zenekar, 20.00: Karolina Road, 21.00: Deniz, 21.45: a világító lufik magasba engedése az alsó Duna-parton.

Forgalmi helyzet A családi hétvége területére most sem lehet majd autóval behajtani. Az alsó Duna-parti utat lezárják észak felől a rendőrök a Lemezalakító szabadidőparknál. A déli részen a madárles vonalában lesz a másik útlezárás, a déli oldalon is kialakítanak parkolókat, ám ezeket csakis mozgássérült gépjárművekkel érkezők vehetik majd igénybe.

A szervezők arra kérnek minden érdeklődőt, ha tehetik, busszal vagy gyalogosan érkezzenek a családi hétvége programjaira.

Szonda - A korábbi évekhez és a többi nagy városi rendezvényhez, fesztiválokhoz hasonlóan e hétvégén is kiemelten ellenőrizzük majd a gépjárművezetőket, célunk az ittasan autóba ülő sofőrök kiszűrése - mondta el lapunknak Németh Miklós rendőr őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának osztályvezetője, aki lapunknak kifejtette:

- Sajnos a felhívások és figyelmeztetések ellenére is sokan ülnek autóba ittasan, a nagy rendezvények idején pedig számos jogosítványt kénytelen bevonni a rendőrség a szondáztatásokat követően.

Útvonal: autóbusz-állomás - Szórád M. út 26. - Szórád M. út 44. - Közgazdasági szakközépiskola - Domanovszky tér - Liszt F. kert - Dózsa mozi - Ady E. u. - Alsó Duna-part

Május 26-án, pénteken: az autóbusz-állomásról 17 órától 22-ig, az alsó Duna-partról 17.30-tól 22.30-ig óránként,

május 27-én, szombaton:

az autóbusz-állomásról 12-től 22-ig, az alsó Duna-partról 12.30-tól 23-ig óránként,

május 28-án, vasárnap: az autóbusz-állomásról 9-től 21-ig, az alsó Duna-partról 9.30-tól 22-ig óránként indulnak járatok.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!