hirdetés

2018.02.28. 18:47

3 szuper keksz recept, amit otthon is könnyen elkészíthetsz (szponzorált tartalom)

Ha nassolnál egy keveset, vagy szeretsz valamit rágcsálni kávé vagy tea mellé, esetleg rohanós reggeleken csak gyorsan harapnál valami finomat, a megoldás a házi készítésű keksz.

Ha egyszer kipróbáltad a saját készítésű kekszet, már nem is akarsz mást enni. Rengeteg jobbnál jobb keksz recept létezik, itt most 3 olyan receptet találsz, amit akár alap receptnek is használhatsz, és változtathatod aszerint, hogy milyen alapanyagokat találsz otthon, vagy éppen milyen ízvilágra vágysz. Az olajos magvak, mint a dió, mandula mogyoró és az aszalt gyümölcsök is nagyon feldobják a kekszeket.

Csokis keksz recept

A gyerekek nagy kedvence ez a szuper csokis keksz recept. Télen forró italok mellé kiváló, nyáron

akár egy gombóc fagyival is ehetitek.

Hozzávalók

25 dkg finomliszt

25 dkg teljes kiőrlésű liszt

25 dkg cukor

20 dkg puha margarin

1/2 csomag sütőpor

1 tojás

10 dkg BOCI étcsoki összetördelve

4 ek tej

A kétféle lisztet összekeverjük, majd adjuk hozzá a margarint, cukrot, tojást és a csoki darabokat. Hozzáöntjük a tejet, majd alaposan összekeverjük. A kész tésztát hűtőbe tesszük, és hagyjuk állni fél órát. A tésztából diónyi golyókat formálunk (ez lesz a gyerekek kedvenc része), majd a tepsibe tesszük őket és lelapítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc sütés után már ehetjük is a meleg

csokis kekszet.

Gluténmentes keksz recept

Hozzávalók

20 dkg zabpehely

10 dkg vaj

8 dkg nádcukor

1 tojás

1 kk sütőpor

1 ek zabliszt

1 citrom reszelt héja

1 kk fahéj

8-10 szem aprított aszalt sárgabarack

A zabpelyhet összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, zabliszttel, citromhéjjal, fahéjjal. A cukrot és a tojást habosra verjük, elkeverjük a zabpelyhes masszával, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöt. Sütőpapírral kibélelt tepsire diónyi adagokat halmozunk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg világosbarna lesz. A kis halmokból sülés közben tenyérnyi méretű korongok lesznek.

Sütés nélküli keksz recept

Hozzávalók

fél bögre vaj

1 bögre cukor

fél bögre tej

4 evőkanál Szerencsi kakaópor

fél bögre mogyoróvaj

2 ek vaníliás cukor

2,5 bögre zabpehely

1 marék dió darabosra törve

A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a kakaóport, majd egy perc alatt összefőzzük.

Levesszük a tűzről, mogyoróvajjal simára keverjük, hozzákeverjük a zabpelyhet, és öt percig hűlni hagyjuk. Kis kekszeket gyúrunk belőle, hagyjuk további fél óráig hűlni, és már fogyasztható is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában