szponzorált tartalom

2019.03.25. 06:00

Süssünk Borbás Marcsival!

Süssünk Borbás Marcsival!

A Duna Televízión hétről hétre minden vasárnap a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket Borbás Marcsi, hogy mindannyian a gasztronómia mestereivé válhassanak. Egy klasszikus műfaj, egy igazi főzőműsor elevenedik meg a képernyőn, ám új lendülettel, magával ragadó képi világgal, a Marcsitól és csapatától megszokott színvonalon. A műsor helyszínéül egy régi pajtában kialakított stúdiókonyha szolgál, melyben a sparhelt és az indukciós főzőlap tökéletesen megfér egymás mellett. „A magyar gasztronómia lényege, hogy mi kerül otthon a családi asztalra. Ezért a legfontosabb szakács az, aki a szerettei, a családja elé nap mint nap leteszi az ételt. Vagyis: a legfontosabb szakács Te vagy!” – mondja Marcsi, aki ezúttal vajas sült csirke receptjét osztja meg az olvasókkal.

Vajas csirke

Hozzávalók:

  • 1 db fiatal csirke egészben
  • 20 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • friss petrezselyem
  • frissen reszelt kurkumagyökér
  • Nézze meg, hogyan készíti el Borbás Marcsi a receptet!

    A csirkét egyben hagyjuk, a gerincét kivágjuk, megszórjuk sóval.

    A zöldfűszereket a fokhagymával együtt mozsárban összetörjük. A puha vajat ezután összekeverjük a fűszerekkel, melyeket ízlés szerint kombinálhatunk.

    A csirkét egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kifordítjuk, hogy a belső részén feküdjön.

    A bőrt egy kanál segítségével a mellhús fölött elválasztjuk, a kezünkkel óvatosan benyúlunk a bőr alá, és a fűszeres vajkrémet belemasszírozzuk a húsba. A két combját és a melle másik felét is ugyanígy dörzsöljük be. Ezután a csirke bőrét kívülről is megkenegetjük a vajjal.

    180 fokon kb. 40 perc alatt sül a külseje aranybarnára, ropogósra, a belseje pedig omlósra. Sütés közben nem kell letakarni.

    Borbás Marcsi szakácskönyve – minden vasárnap 17.25-től a Duna Televízió műsorán

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában