szponzorált tartalom

2018.06.30. 10:26

Slim fit, skinny – Hogy találj ideális férfi farmert?

A farmer örök túlélő a divatban, szívesen viseljük szinte minden programhoz, a hét bármely napján. A férfi farmerek terén többféle fazont is találunk, érdemes elsősorban aszerint választani, hogy nekünk mi áll jól. Nem mellékes persze az sem, mi az aktuális divat.

Mi jellemző a 2018 tavasz-nyári szezonra?

Az idei férfi divat eléggé könnyed, bevállalós. Nagy divat a vintage, például a karibi stílusú vagy karcsúsított öltöny, illetve a hosszában csíkos nadrág, a nadrágtartó. Újra visszaköszön a rózsaszín, de akár tetőtől talpig fehérbe is öltözhetünk. Azaz idén nem kell kemény macsóként hódítani, érdekesen variálhatóak a férfi öltözékek úgy általában.

A farmerek terén már 2017-ben kezdtek visszaszorulni az évek óta hódító skinny, azaz szűkre szabott, testhez tapadó darabok. Ezek egyértelműen a fiatalabb és vékonyabb férfiakon állnak jól, hiszen kiadják a láb vonalát. A super skinny darabok maximálisan lábra tapadnak, és igazából csak a legkarcsúbbak tudják felhúzni őket. A skinnynél kevésbé szűk szabás a slim fit, vagy sztrecss, amely a test vonalát követi. Ezt érdemes bevállalni azoknak, akik szeretnék, ha nyújtaná az alakjukat a nadrág, és nem kimondottan testesek.

Visszatért a csizmára húzható vagány fazon

Akit ez a trend nem érint meg, idén már nyugodtan húzhat bootcut szabású nadrágot. Hogy mit jelent ez? Ez a kilencvenes évekre jellemző egyszerű vonalvezetés, amely térden alul elég bő ahhoz, hogy csizmán kívül lehessen viselni.

Aki zömök felsőtesstel rendelkezik, netán kissé pocakos, válassza ezt az egyenes szabású farmert alul felhajtott szárral.

A férfiak többsége (56 százaléka) egyébként egy hazai felmérés szerint szíve szerint a sima egyenes szárra voksol, ha farmerről van szó. Ezeket a leghagyományosabb, normál derékmagasságú és egyenes szabású darabokat regular fit vagy straight néven találjuk meg.

A hipózás korszakának vége

Komoly trend most a tapered jeans. Ez mindazoknak ideális, akik nem akarnak apukásan bő nadrágot viselni, de csőfarmerben sem szeretnének hódítani. Jó alakúak előnyben: ez a változat fenéknél szűkebb, lefelé szárban bővebb.

2018 azért is szerencsés évjárat a farmerek terén, mert a tavalyi szezonra jellemző világoskék szín eltűnt, éppígy a hipózott, szaggatott és felvarrókkal díszített nadrágok is kimentek a divatból. Ezek a formabontó darabok remekül mutatnak a kifutón, de az utcán inkább olcsó hatást keltenek. Most – a webshopokban illetve az üzletekben – klasszikusabb és felnőttesebb farmerek alkotják a kínálat zömét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában