szponzorált tartalom

2019.12.11. 15:17

Milyen előnyei vannak az ágytakarónak?

Miért kell letakarni az ágyat? Mire jó egyáltalán az ágytakaró? Mai cikkünkben megismerjük közelebbről az ágytakarót és megnézzük, hogy milyen előnyei vannak.

Milyen funkciója van?

Nevéből is adódik, hogy elsősorban védelmi funkciót lát el az ágytakaró. Senki sem szeretné azt, hogy minden apró baleset nyomot hagyjon az ülőgarnitúrán, ezért a legjobb megoldás, ha beszerzünk egy dekoratív darabot. Bár a műbőr és a bőr ülőgarnitúrák tisztítása nem annyira bonyolult, mégis, sokkal jobb, ha nem kell állandóan a folttisztításra figyelnünk, vagy éppen a morzsát vagy szőrt porszívózni mielőtt leülünk.

Ha sikerül egy igazán szép , azzal igazán díszére válhat a kanapé a nappalinak. Nagyon fontos, hogy harmonizáljon a szoba többi részével, vagy pedig ha feltűnő darabot szeretnénk, akkor jó, ha merőben elüt tőle. Ezt mind az egyéni igények határozzák meg.

Hálószobába is tökéletes választás az ágytakaró, hiszen megóvja az ágyat és az ágyneműt az esetlegesen ráömlő dolgoktól. Nem mellesleg pedig ápol és eltakar.

Anyagát tekintve lehet szövet vagy éppen puha plüssös, ami lágyan kényeztet, ha napközben ráfekszünk. Sőt, akár vízlepergető darabot is választhatunk, amit általában élénk színek jellemeznek, de lehet, hogy éppen egy pasztell ágytakaró illik a hálószobánkhoz. Válasszunk olyat, amivel elégedettek vagyunk, és jólesik ránézni, ráülni.

Mikor igazán hasznos?

Képzeljük el, hogy otthon vagyunk, és éppen semmihez nincs kedvünk, csak pihenni. Egyszer csak csöng a kaputelefonunk, és egy kevésbé várt vendég áll a túloldalán. Azt se tudjuk, hogy mihez kapjunk, nagyságrendileg 1 perc alatt kellene valami rendhez hasonlítót varázsolni. Az ágy az éjszaka nyomait viseli, rendetlen és nincs elpakolva.

Ha van egy ágytakarónk, akkor ezzel 10 másodperc alatt végzünk, hiszen csak ráterítjük az ágyra, és már készen is van, rendezettnek látszik. Ahhoz pedig, hogy mi van alatta, senkinek semmi köze!

Az emberek véleménye megoszlik abban a kérdésben, hogy el kell-e pakolni az ágyat reggel vagy sem. Egy jó részük inkább a rendet preferálja és reggel azonnal elpakolja az ágyát. Ez főleg az ágyazható kanapék esetében jó megoldás, hiszen napközben kanapéként kellene használni a fekhelyet.

Amennyiben van hálószobánk, akkor közel sem biztos, hogy azonnal rendet kell tenni felkelés után, mert szakértők szerint, ha hagyjuk szellőzni az ágyneműt, azzal megakadályozzuk, hogy az éjszakai izzadságban tanyázzanak az atkák. Ezzel pedig sokkal egészségesebb környezetet teremtünk magunknak az alváshoz.

Hogy kell-e ágytakaró, azt mindenkinek magának kell eldönteni, de az biztos, hogy hasznos kis találmány a mindennapokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában