szponzorált tartalom

2020.12.08. 16:42

Miért érdemes a hitelkiváltást választani?

Számos jó okunk lehet arra, hogy miért is érdemes a hitelkiváltás mellett dönteni: régi és elavult hitelkonstrukció, magas kamatozású, egyre nehezebben fizethető hitel, és ez csak néhány lehetőség a hitelkiváltás mellett, hiszen számtalan indok lehet arra, ha valaki másik hitelre cseréli le a meglévőt.

Confused woman comparing on line information sitting in a desk at home

Ha magas a jelenlegi hiteled kamata, akkor jó ötlet elindítani a hitelkiváltást. Érdemes érdeklődni a feltételeiről, mivel vannak kizáró okai is, így például a KHR listán való szereplés automatikus elutasítást jelent, még akkor is, ha inaktív állapotban van. Kivételt képez egy, vagy két pénzintézet, akik passzív státuszú ügyfeleknek hajlandóak kölcsönt folyósítani, ám ezek nem hitelkiváltó kölcsönök. A pénzügyi helyzetedet a hitelkérelem benyújtása során is felülvizsgálják. Igazolnod kell a havi nettó jövedelmedet is, be kell vonni a házastársadat, vagy élettársadat az ügyletbe, és be kell jegyeztetni a jelzálogot is, aminek természetesen feltétele a megfelelő ingatlan létezése. Ezenkívül a 18. betöltött életévre, az állandó lakcímre és az érvényes, Magyarországon bejegyzett személyazonosító okmányokra lesz szükség. Ha teljesíteni tudod ezeket a feltételeket, egyszerűsítheted pénzügyi helyzetedet egy hitelkiváltás által.

Tudnod kell viszont, hogy így az új kölcsön futamideje növekedhet, sőt, akkor jársz jobban, ha növekszik, hiszen így alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészleted, ám, ha ezt nem bánod, akkor mindenképpen dönts a hitelkiváltás mellett! Azzal is érdemes tisztában lenned, hogy néhány évente ezt jó, ha meg is ismétled egy újabb hitelkiváltással, mivel mindig lesznek új hitelkonstrukciók, és könnyen találhatsz olyat, ami jobb kondíciókkal rendelkezik az előzőekhez képest. Ha egynél több hitelt szeretnél összevonni, akkor az adósságrendezést is választhatod, mivel így összeadhatod őket, és így a kamatláb alacsonyabb lesz, mint a meglévő kölcsöneid közül bármelyiké.

Ha a hitelkiváltás mellé teszed le a voksod, akkor mielőtt elkezdenéd, mindenképpen hasonlítsd össze a rendelkezésre álló lehetőségeket, és csak akkor dönts, ha megtaláltad a számodra leginkább megfelelőt! Ebben a segítségedre lesz a www.expresszkolcson.hu címen elérhető weboldal, ahol akár a hitelkiváltás folyamatát is elindíthatod.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában