szponzorált tartalom

2021.03.26. 13:20

Ingatlan befektetés – tanácsok az ideális döntéshez

Business, finance and investment, money loan, planing and saving for house. Family building. Picture for add text message. Backdrop for design art work.

Fotó: Tawan Chaisom

Bár az ingatlan befektetés által rejtett lehetőségek kiaknázása szakember nélkül is lehetséges, érdemes észben tartani, hogy sokat bukhat az üzleten, ha szakmai segítség nélkül kívánja értékesíteni az ingatlant.

Az ingatlanpiac ismeretében minden lehetséges

Az ingatlan befektetés abban az esetben váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha a birtokában van az ingatlanpiac sajátosságaival, működési elvével kapcsolatos információknak. Ez laikusként viszont túl nagy feladatnak bizonyulhat.

Az egyik leggyakoribb buktató

Az ingatlan befektetésből való profitálás lehet gyors és lassú is. Az adott ingatlan eladójaként értelemszerű, hogy gyorsan szeretne túladni a tulajdonon, lehetőleg a legmagasabb árat kapva azért. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, több eladó is kénytelen hónapok hosszú sorát várakozással tölteni, miközben a piacon lévő ingatlanjára egy érdeklődő sem jelentkezik. Ezért az esetek többségében a nem megfelelő árazás a felelős.

Ár, ami versenyre késztet

Az ingatlan befektetés szakértőinek véleménye szerint, a jól „belőtt” ár vonzza az érdeklődőket, sőt, versengésre motivál. Abban az esetben pedig, ha a meghatározott ár reális, Önnek nem kell tartania az alkudozás bosszantó, fárasztó folyamatától.

Pontos ismeretek híján nincs siker sem

Talán azt gondolhatja, hogy a birtokában lévő ingatlan teljes ismeretével rendelkezik: Önt már nem lehet semmivel sem meglepni. Nos, gyakori eset viszont, hogy az ingatlantulajdonosok nincsenek tudatában az eladni kívánt ingatlanjukban rejlő lehetőségekkel, így az ártárgyalás során nem a megfelelő irányvonalat követik. A szakemberek segítenek feltárni az ügy teljes mélységeit, és informálják a piac aktuális állásával, potenciáljával is.

Ingatlan5 – az ideális választás

Az Ingatlan5 profi gárdája immáron már több mint 10 éve képviselteti magát ebben a szférában. Az eltelt évek alatt megszerzett szakmai tapasztalat és a sikeres ingatlan befektetéshez nélkülözhetetlen fortélyok előre borítékolják a szolgáltatást igénylők maximális elégedettségét. Az értékmegállapítás után, a megszerzett információkkal egészen biztosan a legjobb árat kérheti az ingatlanjáért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában