szponzorált tartalom

2021.02.12. 12:23

Így enyhíthetőek a monitor előtti munkavégzés tünetei jakuzzival

This image has been resized with Reshade. To find out more visit reshade.com

A monitor előtti munkavégzésnek meglepően sok negatív hatása van a szervezetre, főként mozgásszervi problémák elsődleges okozója lehet. Ennek fényében nem meglepő, hogy a gerinc jelzi elsőként a nemtetszését, majd szép sorban a derék, a nyak és a lábak is követik ezt a példát. Ugyanis a rengeteg ülés hatással van az ízületi szalagokra, az izmokra, a porcrendszerre és a testtartásra is.

Általánosságban véve azt mondhatjuk, hogy sok mozgással ellensúlyozni lehet ezeket a tüneteket, de a masszázsmedence rendszeres használatával szintén sokat tehetünk az ügy érdekében.

Hogyan lehet az ülőmunka hatásait csökkenteni jakuzzizással?

A fenti kérdésre a válasz igazából teljesen logikus, hiszen az ülés során az izmaink és az ízületeink is terhelésnek vannak kitéve, míg a masszázsmedencében való ejtőzéskor ennek pont az ellenkezője történik, vagyis feloldódik a már kialakult izommerevség, és a gyengéd masszázs az izomgörcsöket szintén nagyszerűen oldja.

Bár megelőzésre is kiválóan alkalmazható a rendszeres masszázsmedencés fürdőzés, de már meglévő problémákat is enyhíthetünk vele. Többek közt a derékfájdalom kezelésében igen hatékony módszer, de önmagában csak enyhébb esetben érdemes kizárólag a jakuzzi szervezetre gyakorolt jótékony hatásaira hagyatkozni.

Vagyis komoly fájdalmak esetén ne odázzuk el az orvos látogatását, mondván, hogy majd a jakuzziban kikúráljuk magunkat, hiszen csak a fürdőzéstől nem fog elmúlni a súlyos fájdalom, főleg akkor, ha olyan nagy mértékű, melyet az orvos is injekciózással kezelne. Ebben az esetben érdemes az első néhány napot pihenéssel tölteni, hogy enyhüljenek a panaszaink, és csak akkor kiegészíteni az orvos által előírt terápiát a meleg vizes fürdőzéssel, amikor már sokkal kevésbé fáj a problémás terület.

Azonban a gyógyító fürdő hőmérsékletére mindig figyeljünk, hiszen míg enyhébb derékfájdalomra a 34 fok körüli hőmérséklet pont megfelelő, addig a lumbágó tüneteinek enyhítésére a melegebb, 36-38 fokos víz az ideális.

Lábfájásra meleg víz és gyengéd masszázs

A rendszeres masszázsmedence-használattal természetesen nem csupán a derekunkat ért fájdalmak enyhíthetőek, hanem az ülés miatt a combokban és a farizmokban kialakult görcsök szintén jól kezelhetőek.

Egy dolgot azonban mindig tartsunk szem előtt akár a lábakat, akár a derekat érintő fájdalomról van szó: a fájdalom kialakulásához hosszú ülve töltött órákra volt szükség, nem is fog hamar elmúlni. De ha kellően türelmesek vagyunk, és beiktatjuk a rendszeres meleg vizes masszázzsal kombinált fürdőzést, akkor idővel rengeteget profitálhatunk ebből az egyébként kellemes időtöltésből.

Amennyiben te is rengeteget ülsz a monitor előtt, és ennek negatív hatásait enyhítenéd a rendszeres jakuzzizással, de még nincs saját medencéd, keresd fel a Caldera Spas oldalát, és rendelj egyet a prémiumminőségű darabok közül!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában