szponzorált tartalom

2021.01.14. 17:15

A tökéletes babaágy berendezése

Egy kisbaba érkezése minden szülő számára egy igazán izgalmakkal teli időszak. A várakozás alatt minden anyuka boldogan kezdi megtervezni és berendezni gyermeke leendő szobáját. Ha te is egy vagy közülük, szeretnénk neked egy kis segítséget nyújtani! A következőkben minden fontos információt megosztunk veled a szoba berendezésével és a babaszoba központi elemével, a babaággyal kapcsolatban. Akárhol tartsatok a szervezkedésben, biztosan találtok lentebb egy-két hasznos információt!

Az első lépések

Mielőtt bárminek hozzálátnátok, mindenképp kezdjétek az egész babaszobaprojektet a tervezéssel! Mindenek előtt találjátok ki, milyen színű legyen a kicsi szobája, mennyi mintát szeretnétek felsorakoztatni a falokon, ágyneműkön, függönyön. Ne feledd, a kevesebb általában több, legalább is gyerekszoba dekorálása szempontjából biztosan. Tervezzétek meg, milyen bútorokat szeretnétek a kicsinek, és hogy mit hova szeretnétek tenni. Egy biztos: a babaszoba fénye a babaágy lesz.

A babaágynemű és a babaágy-kiegészítők

A babaszoba középpontjában mindig a kicsi ágya áll. Ennek a helynek kényelmesnek, biztonságosnak kell lennie. Nem elengedhető az sem, hogy olyan szobát és ágyat kell kialakítanotok, amely elsősorban nektek tetszik. A kicsi ízlése még nagyon sokáig nem alakul ki, számára teljesen érdektelen, hogy nyuszis, baris vagy egyszínű takaróval takargatod be. Neki az lesz a legfontosabb, hogy szeressétek, mindig tele legyen a pocakja, sokat tudjon aludni, és ki legyen cserélve a pelusa.

Az ágy berendezése nagyon fontos, hiszen a kicsi első néhány hónapját szinte csak itt fogja tölteni. Ne felejtsd el, hogy a kicsi matracának keménynek kell lennie, a takarónak és a babatakarónak pedig puhának és melegnek. Párnára még nem igazán lesz szüksége, sőt kifejezetten ártani fog neki. A kicsik feje még nagyon érzékeny, az a legjobb, ha folyton lapos, kemény dolgon feküdhet. Az ágyikón belül rácsvédőre lesz még szükségetek, ez gátolja meg azt, hogy ha esetleg mocorogna, forogna az ágyban, ne tudja magát beütni.

Magára az ágyra rácsvédőt, fölé pedig ágyforgót és baldachint érdemes felszerelni. Előbbi leköti majd a kicsit, amikor már éber, de te még nem vagy ott – vagy épp a ruhácskáját veszed elő -, míg utóbbi zaj- és fényszűrőként funkcionál. A baldachin a legtöbb babaszoba fénye, ráadásul ha kinőtte a kicsi az ágyikót, és már a baldachinra sincs nagy szükség, átalakíthatod egy hatalmas sátorrá, ahol egyedül vagy a barátaival játszhat.

A nyugodt éjszaka titka

Egy kiságyról és alvásról szóló bejegyzés nem lenne teljes, ha nem adnánk egy rövid tippet az altatáshoz. A legtöbb kicsinek és mamájának az szokott beválni, hogy ugyanazt a rutint követve – persze némi eltérés mindig történhet valami miatt -, etetés, majd fürdetés után következik az alvás. A tele poci és a meleg fürdő is álmosítják a kicsit, ha pedig minden este mindig ugyanaz a programok menete, a pici szervezete hamar megszokja, s így könnyebben alszik majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában