Hirdetés

2023.05.15. 11:15

Mennyire védenek a telefontokok?

Az nagyjából nem képezi vita tárgyát, hogy a telefontok hasznos segítőtárs a hétköznapokban, mindennek tetejében még jól is néz ki. Szóval nem pusztán a funkcionalitása az, ami vonzóvá varázsolja, hanem az esztétikussága is. De vajon tényleg olyan nagyfokú védelmet biztosít, mint amit a legtöbben remélnek, vagy ez csak egy jól hangzó, hamar elröppenő kacsa? Nyomban lerántjuk a leplet a témáról!

PR-cikk

Forrás: smartdiszkont.hu

A tok véd, csak nem mindegy, mi ellen!

Nem hoax, hogy a telefontok pazarul teljesíthet a védekezésben. De itt a hangsúly a „teljesíthet” szón van. Ugyanis nem mindegy, hogy konkrétan milyen típusú tokról beszélünk, ahogy az sem mellékes, hogy mik azok a külső hatások, fizikai, mechanikai megterhelések, amik kockáztathatják a mobil épségét. Tehát nem mindegy, hogy egy köznapi karcolódásról van szó, ami bármikor előfordulhat, és ami ellen egy szilikontok is védelmet biztosíthat, vagy mondjuk egy erőteljes ütésről, ami akár be is horpaszthatná a készüléket, összetörve a kijelzőt. A két variáció között eléggé jelentős a különbség.

Ugyanakkor a jó hír az, hogy mindkét eshetőségre létezik toktestet öltött megoldás. A lényeg az egyedi igények alapos körbejárása, felmérése, végül ezek összegzése. Ha összeáll a lista, akkor már nem okozhat nehézséget a választás.

Az ütésálló tokok az egyik „szélsőséget” képviselik. Ezek azok a modellek, amik valóban képesek ellenállni a komolyabb fizikai megpróbáltatásoknak is. Nem csoda, hogy többnyire olyanok szavaznak rájuk, akik fizikai munkát végeznek, vagy éppen rendszeresen sportolnak, esetleg jellemző rájuk a mobiljuk épségének következetes kockáztatása. A speciális kiképzésű műanyag tokok masszívak, védelmet biztosítanak, ezáltal garantálják a készülék hosszú élettartamát. De nyilván nem mindenkinek relevánsak ezek a típusok. A megerősített kerettel rendelkező hátlap tokok is nagyszerűek, de természetesen nem ugyanazon kihívások semlegesítésében, mint az előbbiek. Ettől függetlenül a mindennapokban egy az egyben helytállhatnak, sőt még egy-két hajmeresztő helyzet is megelőzhető a közbenjárásukkal.

A tok használata helyettesíti a fóliát?

Nem, különösen igaz ez a műanyag, valamint az üveg fóliákra. Az a helyes megfogalmazás, hogy a tokok, és a fóliák kiegészítik, sőt erősítik egymást, még komplexebb biztonsági hálót alkotva, mint amire amúgy külön-külön képesek. Úgyhogy megéri élni az előnyeikkel, és ha lehetséges, akkor együttesen alkalmazni őket a minél teljesebb védelem bebiztosításának érdekében.

Meddig szolgálhat egy tok?

Ez több tényezőtől is függ. Alapvetően éveken át hűségesen teljesíthet a kiszemelt típus akkor, ha nem sérül meg, és nem csorbulnak a fizikai tulajdonságai. Ugyanakkor kár lenne tagadni, hogy míg mobilt nem cserélgetnek az emberek kéthavonta, addig a tok váltogatása abszolút elfogadott, sőt kedvelt ötlet, így ugyanis időről időre megújítható a telefon kelleme, kisugárzása. Tehát ha szigorúan a paramétereket vesszük alapul, akkor az éveken át tartó szolgálat simán reális, de könnyen lehet, hogy a trend szava jóval előbb közbeszól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában