szponzorált tartalom

2021.02.24. 12:45

Legyen mindig kéznél az mp3 lejátszó!

A zenehallgatás egy olyan tevékenység, ami nagyon kedvezően tud hatni az ember idegrendszerére, ezért szerencsés, ha mindig van kéznél egy mp3 lejátszó megtöltve a kedvenc válogatással. A különféle ritmusok, dallamok egyidősek az emberiséggel. Mindig is egy emeltebb hangulatot biztosított ezeknek a hallgatása, pontosan ezért alakultak az idők során az ízlések függvényében. A modern technikai rendszerek pedig lehetővé tették, hogy ne csak élőben lehessen élvezni a melódiákat.

Fotó: freepik

Praktikus és hasznos mp3 lejátszó

Néhány évtizeddel ezelőtt jelentek meg az egyszerűbb mp3 lejátszó kivitelek. Ezek hatalmas népszerűséggel robbantak be a piacra, hiszen akkoriban még csak a kazettás vagy a viszonylag korlátozott memóriával rendelkező hordozható CD lejátszó volt elérhető. Ezen eszközöknek a legnagyobb hibája a gyakran nagy méret és a minimális tárhely volt. Csak kevés zeneszám fért el rajtuk, így rövid idő alatt újból ismerős dallamok hangoztak fel. Az mp3 lejátszó ezzel szemben sokkal kisebb helyet foglalt el és jelentősen kitolódott a befogadni képes hangfájlok száma.

Természetesen a gyártók nem álltak le az újításokkal, így folyamatosan igyekeztek bővíteni a kapacitást, kitolták a fájlformátumok támogatottságát. Azt mp3 típus mellett már a WMA és WAA típusok hallgatása is biztosított. A legtöbb kivitel kapott diktafont, ami hasznos kiegészítőként tette lehetővé a hangok rögzítését, majd visszajátszását. A kisméretű, dizájnos kialakításon egy LCD képernyő kap helyet, amin a lényeges adatok tekinthetők meg. Az mp3 lejátszó ideális kiegészítő sportoláshoz és szinte bármilyen szabadidőtöltéshez.

Ma is hódítanak a CD lejátszók

Az audio diszkek lejátszásra szolgáló készülékek többnyire kétféle formában jelennek meg a kereskedésekben. Lehet hálózati vagy hordozható CD lejátszó. A csatlakozó rendszert tekintve szintén nagy a változatosság, ugyanis USB, AUX és Bluetooth kapcsolódási elemek egyaránt elérhetők a különféle típusokon. A hordozható CD lejátszó egy úgynevezett FM Turner segítségével a rádiófrekvenciák befogására is képes. Választás során megéri a kiemelt teljesítményre fókuszálni, amivel párhuzamosan a hangerő mellett, a hangminőség is növekszik.

Látható tehát, hogy több technikai eszköz is biztosított ahhoz, hogy bármerre jár, mindig jól érezhesse magát. Éppen ezért ne mozduljon ki otthonról egyetlen percre sem a kedvenc zeneszámai nélkül!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában