szponzorált tartalom

2019.06.18. 12:24

Domain regisztráció egyszerű módon és rövid idő alatt

Amikor saját magunk vagy a vállalkozásunk számára szeretnénk létrehozni egy önálló weboldalt, akkor szükségünk lesz egy domainre is. Mivel ez egy szükséges és megkerülhetetlen technikai feladat, értelemszerűen fontos, hogy ne legyen túl bonyolult, és ne vegye el túl sok időnket sem.

Az egyszerű megvalósítás azért nagy előny, hogy egy, a témában teljes mértékben laikus személy is meg tudja oldani, szakértők bevonása nélkül. Az időfaktornak pedig amiatt van nagy jelentősége, hogy a weblapunk minél gyorsabban működőképes legyen, és készen álljon a látogatók fogadására.

Rövid bejegyzésünkben azt fogjuk megmutatni, hogy miként oldható meg a domain regisztráció egyszerű módon és rövid idő alatt a Rackhostnál.

A legfontosabb előnyök

A Rackhost profi és könnyedén átlátható kezelőfelületét használva a domain regisztráció teljes folyamata bárki számára elvégezhető akár pár perc alatt is, méghozzá a megrendeléstől egészen a fizetésig.

Az egyszerű ügyintézést segíti, hogy valamennyi domain szolgáltatás ellenértéke kifizethető online módon bankkártyával, illetve átutalással. Hétvégi tranzakcióknál érdemesebb a kártyás opciót választanunk a gyorsabb feldolgozás érdekében.

Technikai szempontból lehet előnyös, hogy a webes DNS kezelőfelület használatával bármikor tudjuk változtatni a domainekhez tartozó valamennyi rekordot.

Extra funkció az úgynevezett domain figyelő. Ennek keretei között a Rackhost figyeli az általunk megadott kulcsszavakat, és ha számunkra érdekes domain név szabadul fel, vagy ilyen kulcsszót tartalmazó nevet regisztrálnak be, akkor arról értesítést kapunk e-mail formájában.

Hogyan történik a domain regisztráció?

Első körben a Rackhost.hu oldalán található keresőben kell megbizonyosodnunk arról, hogy az általunk választott domain név szabad-e. Amennyiben a kigondolt nevünk már foglalt, akkor próbálkozhatunk annak a különféle változataival, illetve eltérő végződéseivel is.

A kiválasztott domain igénylése kapcsán magyar címek esetén egyszerűbb a folyamat. A megrendelésünk után csak hitelesítenünk kell a domain nyilvántartásba vételi nyilatkozatot, illetve a regisztrációs díjat kell rendeznünk.

Nemzetközi változatoknál még egy adategyeztetés fog ránk várni pluszban.

A domain átregisztrációról

Természetesen arra is van lehetőségünk, hogy a már létező, de más szolgáltatónál lévő domainünket a Rackhosthoz vigyük. Ehhez szintén a kereső jelenti az első lépést, majd a “foglalt domain” jelzés kapcsán válasszuk ki az átregisztrálást.

Ezt követően egy átregisztrációs űrlapot kell majd kitöltenünk. Ezt a dokumentumot az aláírás után szkennelve kell majd feltöltenünk a Rackhost admin felületére.

Ha úgy egyszerűbb számunkra, akkor az űrlapot az ügyfélszolgálatnak is küldhetjük. Végül a folyamat az átregisztrációs díj fizetésével fog lezárulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában