Otthon

2012.07.17. 05:18

Legszebb kert-pályázat - A szép rezedák szerelmese

Dunaújváros - Sokan küldtek be fotókat Az év kertje 2012 pályázatunkra. A legszebbnek ítélt tíz kertet mutatjuk be sorozatunkban. Végül olvasóink szavazatai döntik el, kié idén a legszebb kert.

Körmendi Erzsébet

Varga Sándorék dunaújvárosi házához közeledve az Attila utcában már messziről látszik a célpont: az utcafronton, a kerítésen kívül is különböző színű és árnyalatú növények kavalkádját pörgő szélkerekek teszik még pazarabbá. El sem téveszthettük volna, hova kell mennünk. A ház asszonya, Varga Sándorné kedvesen invitál bennünket. Mondania és mutatnia sem kell, hogy minden talpalattnyi területet kihasználnak földön, tartókon és levegőben zöld és tarka növények teszik kellemessé az udvarukat, kertjeiket. Gyönyörködhetünk a házzal szemben lévő szépen gondozott konyhakert lugasos szőlő ültetvényében, amit a férj, Sándor gondoz nagy szakértelemmel. Felesége ott is kihasználta a kerítés és a lugos közötti szűk, fél méteres sávot, gyönyörű rózsaszín kardvirágokat sorakoztatott oda, a drótkerítésre pedig futó muskátlis cserepeket aggatott.

 

 

A locsolásra rendszeresített víztároló tartályok tetejéről is virágok csüngnek lefele, az egyik tároló tetején színes talicska díszeleg, és az szintén tele van csodás begóniával.

A rezedák szerelmese vagy, mondom mindig az asszonynak. Mert én rezedának nevezek minden virágot, amit vesz, és nagyon szereti a virágokat magyarázza a férj.

Üdítően hatnak a haragos zöld levelű növények.

 

 

- Kisállatokat is tartunk hátul, ennek köszönhetően rendszeresen és gazdagon trágyázzuk a talajt, ettől ilyen szép és erőteljes minden a kertünkben - magyarázza a háziasszony, és az ablak alatti virágoskertjébe, a birodalmába vezet. - A szélen lévő orgona már elvirágzott, a bokor kellemes összhangban van a középen lévő fenyővel és a nagy fém virágtartóval, amelyen futó különlegességek például dipladénia csüng lefelé teljes virágpompában. Látunk vízi és közönséges mályvákat, hortenziákat, begóniákat, kakastarélyt, és számos virágot, amelynek nem tudjuk a nevét, viszont a háziasszony kedvencei, sokat foglalkozik velük és a veteményessel is. A kerítésen belül és kívül nagy fantáziáról és gondosságról árulkodik minden. A látványban gyönyörködve nem is csodálkozunk, amikor Vargáné elmondja: tavaly elsők lettek az önkormányzat által meghirdetett virágosítási verseny családi házas kategóriájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!