Diplomácia

2024.03.02. 10:01

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

Orbán Viktor kormányfő (b) és Félix Antoine Tshisekedi, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnöke kezet fog tárgyalásukon a törökországi Antalyában 2024. március 2-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

A megbeszélésen a magyar-kongói gazdasági kapcsolatok továbbfejlesztésének lehetőségeiről volt szó. Több magyar cégnek vannak már üzleti érdekeltségei az afrikai országban, de érdemes elősegíteni a további befektetéseket – hangzott el a találkozón.

Orbán Viktor kiemelte: a Hungary Helps program (HHP) keretében Magyarország 2018 óta 14 projekt részeként összesen 2,4 millió dollár támogatást nyújtott Kongónak, elsősorban egészségügyi, oktatási, szociális és élelmezési felhasználásra. Kongó a harmadik legtámogatottabb afrikai állam a HHP partnerországok körében – emlékeztetett Havasi Bertalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában