Legendás ingatlanok

2024.02.03. 07:43

Gyurcsányék előtt is vásároltak furcsa körülmények között luxusvillákat a baloldali politikusok

Gyurcsány Ferenc és családja megközelítőleg 1,1 milliárd forintért juthatott panorámás lakásokhoz egy luxusvillában a rózsadombi Bimbó úton, de nem ez az egyetlen luxusingatlan, amelyet érdekes körülmények között vásároltak meg a baloldalhoz köthető politikusok.

MW

Gyurcsány Ferenc és családja megközelítőleg 1,1 milliárd forintért juthatott panorámás lakásokhoz egy luxusvillában a Rózsadombon

Forrás: Magyar Nemzet

Juhász a Németvölgyben

A legnagyobb botrányt talán a szocialista Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter okozta ezzel, aki a kétezres évek elején, alig egy év tárcavezetés után luxusvillát vásárolt a felségével együtt és újíttatott fel a festői Németvölgyben, Budán – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Az ingatlan vételárának forrását Juhász sokáig nem tudta megmagyarázni, majd közölte: annak egy része szülői segítséggel és magánkölcsön útján került hozzájuk. Később kiderítettük azt is, hogy Juhász villavásárláshoz felvett kölcsönének egyik hitelezője az a Füzesi István volt, akinek fia később igazgatósági elnöke lett a Honvédelmi Minisztérium egyik cégének. Juhász Ferenc 641 négyzetméter alapterületű telken álló, 272 négyzetméteres házat vett. 

Szekeres Tihany tetején

Nem szégyellt a miniszteri kinevezése idején építkezni Juhász utóda, a szocialista Szekeres Imre sem, aki kétszintes, majdnem száz négyzetméter hasznos lakóterületű luxusnyaralót építtetett a feleségével együtt egy olyan tihanyi telken, amelyen legfeljebb egy földszintes, 87 négyzetméter alapterületű hétvégi ház lett volna elhelyezhető.

Az MSZP akkori elnökhelyettesének tihanyi luxusvilláját úgy húzhatták fel, hogy egy építészeti trükkel földszintesnek fogadtatták el a helyhatósággal.

Szekeres nem árulta el lapunknak, mennyiért vásárolták a tihanyi telket és mennyibe került a villa felépítése. Csak annyit közölt: a vagyonnyilatkozatában is feltüntetett tihanyi lakóingatlanját saját és felesége adózott jövedelméből építtette. Kijelentette, az épület érvényes, szabályos és jogerős építési engedély birtokában épült. 

Tordai Bence gyanús villaépítkezése

Az utóbbi években a baloldali politikai vezetők közül, Karácsony Gergely párttársa, Tordai Bence kezdett gyanús villaépítkezésbe. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a baloldali politikus szabálytalanul építtette II. kerületi, 150 millió forintra taksált házát.

Tordai-Bence-aj
Tordai Bence 
Fotó: Ádám János / Forrás: Észak-Magyarország

Az építkezés miatt Tordai perben áll a kormányhivatallal, amely éppen a bírósági procedúra miatt függesztette fel az ügyben korábban megindult építésügyi eljárást. A villát felhúzó kivitelező ellen pedig a rendőrség vizsgálódik csalás és más bűncselekmény miatt. 

Tordai ugyanis még 2016-ban vásárolt egy II. kerületi, Attila utcai telket, az ingatlanon akkor parasztház állt. A Párbeszéd társelnöke eredetileg ezt a lakóingatlant akarta átépíttetni úgy, hogy az eredeti épületből számos elem megmaradjon. Ehhez képest a telken látszólag teljesen új házat alakítottak ki.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában