Veszélyes hálózat

2024.01.05. 10:17

Ukrajnából vásárolt volna légvédelmi rakétát egy iszlamista terrorszervezet

Tagjai Kölnben és Bécsben készültek merényletre.

MW

Rendőrök állnak sorfalat a kölni dóm bejárata előtt 2023. december 24-én, miután radikális iszlamista mozgalmak Európa-szerte keresztény rendezvények elleni támadásokra szólítottak fel

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christopher Neundorf

Egyre több új részlet bizonyítja, mennyire veszélyes az a terrorhálózat, amely karácsonyra tervezett támadást a bécsi Szent István-székesegyház és a kölni dóm ellen. A hírszerzés szerint az Iszlám Állam afgán ágához tartozó brigád még légvédelmi rakétát is akart vásárolni Ukrajnában. Osztrák lapértesülés szerint a terroristáknak egy Donbászban harcoló katona darabonként ötezer dollárért adott volna el vállról indítható Stinger rakétákat – írja a Magyar Nemzet.

A tervezett támadás leleplezése után három terrorizmussal gyanúsított személyt őrizetbe vettek Bécsben egy menekültügyi központban. A személyek állítólag az Iszlám Állam afgán ága, az „afgán Horaszán Iszlám Állam” (ISKP) nevű terrorista milíciához tartoznak.

A csoport a bécsi Pride-felvonulás megtámadását is tervezte. A küldetésre szándékosan fiatalabb dzsihadistákat választottak, mivel ők enyhébb büntetésre számíthattak. 

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában