Fontos találkozó

2024.01.18. 07:53

Orbán Viktor Vietnám kormányfőjét fogadta

Hazánkba érkezett Pham Minh Chinh, Vietnám miniszterelnöke, akit Orbán Viktor kormányfő fogadott látogatásának első napján.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Pham Minh Chinh vietnami miniszterelnököt az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren 2024. január 18-án

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Benko Vivien Cher

Vietnám budapesti nagykövetsége a Magyar Nemzetet arról tájékoztatta, hogy a miniszterelnöki szintű egyeztetések részeként diplomáciai, kulturális, vízgazdálkodási, valamint felsőoktatási megállapodásokat fognak aláírni.

Pham Minh Chinh látogatása alatt részt vesz a Magyar–Vietnámi Üzleti Fórumon, előadást tart a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen , továbbá vállalatoknál is látogatást tesz és találkozik a hazánkban élő több mint hatezer fős vietnámi közösség képviselőivel. A miniszterelnököt pénteken Novák Katalin köztársasági elnök fogadja, szombaton pedig Romániában folytatja európai körútját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában