Felháborító

2024.01.23. 12:07

Életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert

A külgazdasági és külügyminiszter január 29-én találkozik Ungváron ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával. Információk szerint a találkozó közeledtével a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak, amelyben életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert – írja a Mandiner az Indexre hivatkozva.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Az Index beszámolója szerint a külügy ukrajnai képviseleteinek címzett e-mailben az írták:

"Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához."

„Isten megbocsát, de az ukránok nem”

– idézi az üzenetet a Mandiner

A hírre Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán reagált. 

Szijjártó Pétert a halálos fenyegetés sem tántorítja el a magyar érdek képviseletétől! Látjuk, érezzük, hogy a nyomás egyre nő. A lengyel miniszterelnök vállalhatatlan kijelentésekkel támadja a magyar békepárti álláspontot, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig halálos fenyegetést kap. Akik azt gondolják, hogy a magyar külügyminiszter ijedős, azok nem ismerik Szijjártó Pétert. Akik azt gondolják, hogy fenyegetéssel, nyomásgyakorlással megtörnek bennünket, azoknak fogalmuk sincs a magyarokról, nem ismernek bennünket

– írta közösségi oldalán az államtitkár.

A teljes bejegyzést itt lehet elolvasni: 

 

Szijjártó Péter is reagált a halálos fenyegetésre

A tárcavezető a Brüsszelben tartott sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a kijevi nagykövetségen keresztül érkezett egy halálos fenyegetés, amiről tegnap értesültek.

Minden személyes nézőpontot mellőzve azt emelte ki, hogy a fenyegetés célja a jövő heti külügyminiszteri találkozó beárnyékolása lehet. Ezt azonban kizárta, mint mondta: „Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajnával jó legyen az együttműködésünk, Ukrajna területén, Kárpátalján 150 ezres magyar nemzeti közösség él, az ő érdekükben próbálunk valamifajta megállapodásra jutni majd az ukrán kollegákkal jövő hét hétfőn.”

Tájékoztatta a sajtót arról, hogy az ukrán fél biztonságot szolgáltató szerve a legkörültekintőbb intézkedéseket fogja foganatosítani. Ezenkívül a magyar biztonsági szolgálatok is folyamatosan tartják a kapcsolatot az ukrán féllel.

„Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a találkozó a valódi tartalomról és ne másról szóljon” – mondta Szijjártó Péter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában