Üzlet

2023.11.30. 07:48

Ukrajnából származó fegyverekkel is ölik a Hamász tagjai a zsidókat Gázában és Izraelben

A volt szovjet eszközök kapcsán Kárpátalja és a magyargyűlőlő Baloga klán is képbe került.

MW

Palesztinok egy hátrahagyott Merkava harckocsi mellett

Fotó: SAID KHATIB / AFP

Orosz és izraeli közösségi oldalakon számoltak be róla, hogy Ashkelon város közelében, nem messze Gázától izraeli katonák állítottak meg egy első ránézésre hétköznapinak tűnő kisteherautót. Hamász-terroristák ültek benne, akiket azonnal elfogtak, a rakteret átvizsgálva pedig nem kis megdöbbenésükre az izraeli katonák nemcsak kézifegyvereket, hanem páncéltörő fegyvereket találtak, amelyek akár tankok ellen is bevethetők – írja a Magyar Nemzet.

Szovjet gyártmányúak voltak, alaposabban átvizsgálva azokat pedig még az is kiderült, hogy azonosító jelük alapján eredetileg egy ukrán katonai egységhez tartoztak.

Ami pedig minket még közelebbről érint, ez a bizonyos katonai egység, ami kiárulta felszereléseit, Kárpátalján, a magyar határtól nem messze, Mukacevón, azaz Munkácson állomásozik.

Az ukrán kormány az elmúlt hetekben többször és több fórumon is tagadta és cáfolta, hogy a Kijevnek küldött nyugati fegyverekből a Közel-Keletre is került volna, arról azonban hallgatnak, hogy az elmúlt három évtizedben több hadseregnyi szovjet eredetű nehéz- és könnyűfegyverzetet adott el az ország. 

Ebben a kiárusításban vett részt Viktor Baloga is, akinek tudta és beleegyezése nélkül Kárpátalján nem történhet semmi.

A Baloga klán feje ma országgyűlési képviselő, de korábban Viktor Juscsenkó ukrán elnök elnöki hivatalát vezette, amikor egymilliárd (!) dolláros fegyverüzletet hoztak tető alá. Ukrán rakéták sokaságát adták el Oroszországnak, amik most az ukránok fejére hullanak vissza.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában