Szabálytalan építkezés

2023.11.15. 15:02

Tordai Bencét továbbra sem érdekli a bírósági ítélet

A Karácsony-párt képviselője az Országgyűlés gazdasági bizottságának minapi ülésén mellébeszélt a luxusvillájáról.

MW

Tordai Bence

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Bach Máté

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága kedden meghallgatta Rogán Antal minisztert. Az ülésen Tordai Bence házépítése is szóba került, a Karácsony-párt képviselője pedig meglepő módon azt állította, hogy minden szabályosan zajlott, és „boszorkányüldözés” zajlik ellene – írja az Origo. A Fővárosi Törvényszék októberi ítélete azonban kimondta, hogy Tordai jogtalanul építkezett. Sőt, a bíróság szerint több szabályt, kerületi és országos előírásokat is megszegett a főpolgármester párttársa.

Tordai Bence még 2016-ban vásárolt egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. A politikus ezen a területen engedély nélkül építtetett egy nagyságrendileg 150 millió forint értékű luxusvillát.

A politikus megtévesztően parasztházként tüntette fel a vadonatúj épületet, amivel a hatóságokat is félrevezethette. Az építkezéseken használandó e-naplóból kiderült, hogy a régi házat teljesen elbontották, és az új háznak géppel ástak vadonatúj alapokat, tehát nem felújítás történt, hanem új épületet emeltek.

A bíróság kimondta, hogy nemcsak új épület építésére nem volt lehetőség, de annak bővítésére sem.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában