Terrorszervezetek a háttérben

2023.11.13. 07:04

Tálib fegyveresek irányítják az embercsempészeket a magyar–szerb határon (videó)

Október végén ismét lövöldözés volt a magyar–szerb határnál, pontosabban a szerb oldalon. Embercsempészbandák között, vélhetően afgán származásúak közötti leszámolás volt. Három migráns vesztette életét. A HírTV stábja a szerb–magyar határon uralkodó állapotokról forgatott.

MW

Horgos, 2023. október 30. A szerb belügyminisztérium által közreadott felvételen szerb rendõrök elvezetnek egy õrizetbe vett migráns férfit a magyar határnál levõ Horgosnál 2023. október 29-én. A szerbiai hatóságok több száz rendõrt vezényeltek a Magyarországgal közös határszakaszra azt követõen, hogy október 27-én hajnalban lövöldözés tört ki migránsok között Horgosnál. A három halálos áldozatot követelõ incidenssel összefüggésben hat migránst állítottak elõ, négyen afgán, ketten török állampolgárnak vallották magukat. A szerb-magyar határ mentén több ezer migráns vár arra, hogy átszökhessen az Európai Unióba. MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

Forrás: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

Fotó: -

 A HírTV riportjából kiderül, a magyar rendőrség adatai szerint azóta kevesebben próbálkoznak illegális határátlépéssel, ezért is látogatott el a stáb a térségbe, hogy megnézze, mi a helyzet a magyar–szerb határon. Amit ott találtak, nagyrészt háborús helyzetre hasonlító képek, széthagyott vagy felégetett roncsjárművek kilométereken keresztül.

A HírTV stábja arra is felhívja a figyelmet, hogy 

ezek a képsorok nem egy háborús területen, nem is Szerbiában, hanem itthon, Magyarországon készültek, Mórahalom közelében, a héten.

A riportból kiderül, hogy 

mostanra már a tálib fegyveresek irányítják az embercsempészeket és ők döntik el, ki, hogyan és mikor jöhet be Európába. 

Ők szedik össze a pénzt és segítenek megszervezni az átjutást a magyar területre. 

A teljes adást itt nézheti meg: 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában