Rekord

2023.11.17. 17:29

Szijjártó Péter az EU leghosszabb ideje hivatalban lévő külügyminisztere

A politikus csaknem tíz éve - 2014. szeptember 23-a óta - Magyarország külgazdasági és külügyminisztere.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Nászer Burita marokkói külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón a megbeszélésüket követõen Rabatban 2023. november 15-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Dzsalal Morsidi

Mostantól Szijjártó Péter az Európai Unió leghosszabb ideje hivatalban lévő külügyminisztere, a politikus csaknem tíz éve Magyarország külgazdasági és külügyminisztere - hangzott el az M1 aktuális csatornán pénteken.

Felidézték: Luxemburgban péntek délelőtt esküt tett az új kormány, és ezzel együtt távozott hivatalából az előző kabinet, amelynek tagja volt Jean Asselborn, aki 2004 óta volt az ország diplomáciai vezetője. A új kormányban Xavier Bettel miniszterelnök-helyetteshez kerülnek a külgazdasági és külügyek.

Szijjártó Péter; Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök gratulál Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a miniszteri eskütétel után az Országgyûlés plenáris ülésén 2014. szeptember 24-én
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Hangsúlyozták: ezzel Szijjártó Péter lett az Európai Unió leghosszabb ideje hivatalban lévő külügyminisztere.

Közölték: Szijjártó Péter 2014. szeptember 23-a óta tölti be ezt a pozíciót. A magyar külügyminisztert horvát kollégája, Gordan Grlic követi a sorban, ő 2019. július 22-e óta felel a külügyekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában