Elcsípték a „pénzhordót”

2023.11.21. 16:38

Perjés Gábor nem cáfolta a házkutatást (videó)

Nem cáfolta Magyar Nemzetnek, hogy házkutatást tartottak otthonában, ugyanakkor a lap kérdéseire már nem volt hajlandó válaszolni Karácsony Gergely pénzhordó embere, Perjés Gábor, akihez információk szerint a 99 Mozgalom bűnügyével összefüggésben szállt ki az adóhatóság. A Magyar Nemzet megemlíti, hogy az ellenzéki „mikroadományok” befizetőjeként ismertté vált párbeszédes politikus hónapok óta hallgat arról, hogy kiktől érkezett az a félmilliárdnyi készpénz, amit befizetett a mozgalom számlájára.

MW

Perjés Gábor nem cáfolta, hogy házkutatást tartottak volna nála

Forrás: Magyar Nemzet

Heiter Dávidnak, a Magyar Nemzet riporterének ma sikerült az otthonánál megszólaltatnia Perjés Gábort, akinél információink szerint házkutatást tartott a 99 Mozgalom zavaros finanszírozása ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). 

Perjéstől a Magyar Nemzet munkatársa többek között azt szerette volna megtudni, hogy milyen iratokat és dokumentumokat foglaltak le a nyomozók, de a Párbeszéd politikusa egyetlen kérdésre sem válaszolt.

A főpolgármester pénzhordó embere ugyanakkor nem cáfolta a házkutatás tényét és ügyvédjéhez irányította az újságírót.

Az, hogy Perjésnél megjelent az adóhatóság, azért sem meglepő, mert lakcímére jegyezték be a 99 Mozgalmat, illetve ő volt az, aki félmilliárdnyi „mikroadományt” készpénzben befizetett az egyesület számlájára. A Magyar Nemzet kereste az adóhatóságot és a nyomozást felügyelő ügyészséget is, azt ígéri a lap, hogy amint válaszolnak, frissítik a cikket.

A baloldal ügyvédjéhez is kiszállt a hatóság 

Ahogy arról kedd délelőtt a Magyar Nemzet beszámolt, a lap információi szerint Perjés törökbálinti otthonához kiszállt az adóhatóság. A nyomozók a 99 Mozgalom bűnügyével összefüggésben kerestek bizonyítékokat. Megjegyzendő, hogy november 9-én ugyanebben az ügyben Karácsony Gergely jogi főtanácsadója, Tordai Csaba ügyvédi irodájában is házkutatást tartott a NAV,

ahol okirat-hamisítás bűncselekményét alátámasztó bizonyítékokat foglaltak le egy ügyész jelenlétében.

A cikk folytatás további részletekkel a Magyar Nemzet oldalán érhető el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában