Hibák sora

2023.10.05. 11:18

Vérlázító adatok kerültek elő arról, hogy mennyi pénzt pazarolt el Brüsszel

Az Európai Számvevőszék 2022. évi jelentéséből kiderült, hogy az uniós költségvetés 4,2 százalékában találtak szabálytalanságokat. Ez az összeg a számítások szerint 8,2 milliárd eurónak felel meg – írja a Magyar Nemzet.

MW

Európai Számvevőszék, Luxemburg 2017. október 12-én

Forrás: AFP

Fotó: Hans Lucas via AFP

Két évvel ezelőtt, 2021-ben összesen 3 százalék volt a „hibafaktor”. Így egyértelműen látszik, hogy jelentősen növekedett a büdzsével kapcsolatban felfedett hibák aránya. A számvevőszék egy ellenőrző szerv, melynek a feladata, hogy ellenőrizze az EU bevételeit és kiadásait, és felmérje azt, hogy az uniós forrásokat helyesen szerezték-e be, helyesen költötték-e el, megfelelő-e a költséghatékonyság és az elszámolás. Minden tagállam egy-egy tagot jelöl a számvevőszékbe.

Az uniós szerv évente ötszáz oldalas jelentést készít az előző évi elszámolásról. Megvizsgálják az uniós tranzakciók egy részét, ellenőrzik, hogy vannak-e hibák, elhibázott kiadások vagy csalás, és általános észrevételeket tesznek az uniós kiadások jogszerűségével kapcsolatban. 

A Magyar Nemzet teljes cikke IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában