Kampánypénz

2023.10.19. 09:30

Transzparens gyűjtésre készül Karácsony Gergely

A Magyar Nemzet cikke szerint Budapest főpolgármestere már megkezdte a kampányát: közpénzből.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

– Azt nem tudom, hogy miből fogok most kampányolni – közölte az újrázásban bízó Karácsony Gergely a Partizán műsorában, ezért arra készülnek, hogy transzparens módon adományokat fognak gyűjteni. Elmondása szerint szüksége van „egy erős civil bázisra, egy olyan aktivista kampányt kell csinálni, ami a pártok aktív támogatása nélkül is képes megnyerni ezt a választást” – írja a Magyar Nemzet.

A miniszterelnök-jelölti kampányára létrehozott 99 Mozgalom 526 milliós adománygyűjtése kapcsán elmondta, hogy „az egy minden szempontból jogszerű adománygyűjtés volt, Magyarországon adományt gyűjteni anonim módon ezzel a módszerrel lehet”. Érdemes megjegyezni, hogy

Karácsony állításai ellenére, az OTP nemrégiben feljelentést tett a főpolgármesterhez kötődő 99 Mozgalom ellen, miután az rövid időn belül, alkalmanként több tízmilliót, összesen pedig félmilliárd forintot fizetett be a pénzintézetnél vezetett számlájára.

A főpolgármester október 14-én a Merlin színházban értékelte az elmúlt négy évét, mindezt a Budapest 150 évfordulójára készült logó előtt tette, ami azt bizonyítja, hogy nem párt, hanem városházi eseményről van szó. Az ügyet Wintermantel Zsolt, fővárosi kormánypárti képviselő sem hagyta szó nélkül.

Karácsony Gergely sok esetben a Budapest 150 költségvetéséből finanszírozott eseménysorokat használja kampányra, de a mostani évértékelő mindent visz

– mondta a Magyar Nemzetnek Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Néhány hete a főpolgármester különböző rendezvényeket tart, ilyen volt a Lánchídnál tartott koncert is, ahol az ünnepi rendezvényt saját imázsának az építésére használta. Ezenkívül számos olyan rendezvényt szervez a főváros és marketingcége, a Budapest Brand, amely Karácsony politikai tevékenységét szolgálja – hívja fel a figyelmet a lap.

A teljes cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában