Döbbenetes kijelentés

2023.10.13. 16:25

Indulatos szavakkal tiltakozott a minimálbér emelése ellen a DK-s árnyékminiszter (videó)

Döbbenetes kijelentést tett Bodnár Zoltán, szerinte ugyanis a minimálbér további emelése a józan ésszel ellentétes lenne.

MW

Forrás: DK Facebook-oldala

A DK árnyék-pénzügyminisztere az ATV műsorában azt mondta: – Ugye nem fejjel megyünk a falnak, nem azzal kezdjük, hogy csinálunk egy 15 százalékos reálbérnövekedést egy olyan inflációs helyzetben, amikor még mindig két számjegyű az infláció. Van ennek egy logikus, észszerű menetrendje, és ez az, amit a kormány nem nagyon akar betartani.

A Gyurcsány-párti politikus arra reagált, hogy a kormány és a versenyszféra egyeztetései eredményeképpen a minimálbér 15 százalékkal emelkedne – a mostani 232 ezerről 266 ezer forintra, míg a garantált bérminimum legalább tíz százalékkal, 296 400 forintról 326 ezer forintra növekedne jövőre. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Kossuth rádió mai adásában közölte, hogy november második felében már nagy valószínűséggel alá lehet írni a jövő évi minimálbérről szóló megállapodást.

Dobrev Klára árnyék-pénzügyminiszterének nyilatkozata azért is figyelemre méltó, mert közben a DK folyamatosan az emberek életszínvonalának javítását és a bérek emelését ígéri és kéri számon a kormányon, Bodnár Zoltán viszont azt állítja, hogy még nincs itt a béremelések ideje. 

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában