Segítségnyújtás

2023.09.12. 15:59

Sikeresen zárult a 31. Sérült Gyermekek Napja

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert immár hagyományosnak mondható közös szervezésű eseményén idén több mint 8000 sérült gyermek vett részt.

MW

Sikeresen zárult a 31. Sérült Gyermekek Napja

Forrás: Miniszterelnöki Kabinetiroda

Fotó: Mogyoróssy Márton

Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke és Bercse László társelnök nyitóbeszédében kiemelte a nap fontosságát, és megköszönték az együttműködő partnerek segítségét.

A rendezvény fő célja, hogy felhívjuk a figyelmet a nehézséggel élők helyzetére, akik szintén közösségben szeretnének élni

– hangsúlyozta Gyene Piroska, a Szövetség elnöke.

Sikeresen zárult a 31. Sérült Gyermekek Napja
Fotó: Mogyoróssy Márton / Forrás: Miniszterelnöki Kabinetiroda

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója az esemény megnyitóján köszönetét fejezte ki a Volán-MÁV csoportnak, amely idén is az ország minden pontjáról biztonsággal és térítésmentesen vitte a résztvevőket a programok helyszínére.

Magyarország Kormányának stratégiai partnerei a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek. Ezen a területen különösen érvényesül a semmit rólunk, nélkülünk elv. A több mint negyven éve működő Szövetség minden tagjának és munkatársának ezúton is legmesszemenőbb elismerésemet szeretném kifejezni a rendezvényért, amellyel minden évben felejthetetlen élményt szereznek a gyermekeknek és fiataloknak egyaránt. A fogyatékossággal élők és az őket képviselő szervezetek számíthatnak Magyarország Kormányának támogatására. Ennek eredményeként egy évtized alatt csaknem a háromszorosára nőtt a fogyatékosságügyi érdekképviseleti szervezetek állami támogatása.

– mondta a miniszterelnök főtanácsadója.

Sikeresen zárult a 31. Sérült Gyermekek Napja
Fotó: Mogyoróssy Márton / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda

Az eseményen részt vett Csizi Péter, szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár és Bősz Anett, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes is.

A 31. alkalommal megrendezett sérült gyermekek napján számos program várta a fogyatékossággal élőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában