Érzékenyítés

2023.09.23. 22:41

Érdektelenségbe fulladt a Pécs Pride

Elmaradó fellépők, kétszer annyi rendőr, mint fellépő, valamint borongós időjárás – írja a Magyar Nemzet a Hír tv-re hivatkozva.

MW

Nem sokan voltak kíváncsiak a pécsi rendezvényre

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Éberling András

A pride szervezői több ezer emberre számítottak, de a Hír TV arról adott számolt be, hogy

a rendezvényen idén sokkal kevesebb volt a résztvevő, mint az előző években, ugyanis 400-500 ember vonult Pécs utcáin, akik között elég sok volt a gyermek, az eseményt  pedig 1000 rendőr biztosította.

Elmaradó fellépés, borús idő, szürkeségbe fulladt a pride 

A résztvevők a tettyei romoknál gyülekeztek, majd szemerkélő esőben indultak el a több állomásból álló útvonalon. A Kétfarkú Kutya Párt transzparensei is megjelentek. A vonulást táncos, zenés kitérők kísérték, az elhangzó slágerek között retro dalok, illetve kortárs előadók is megszólaltak – írta a BAMA.

Az eseményhez kapcsolódott volna anonim, illetve térítésmentes HIV és szifilisz gyorstesztelés is az Altalap Alternatíva Alapítvány szervezésében, ám ez az esemény közösségi felületén közzétett információk alapján technikai okokból elmaradt.


A cikk folytatása és videó a Magyar Nemzet oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában