Legyen öröm az iskolakezdés!

2023.08.04. 16:38

A Katolikus Karitász ismét elindította iskolakezdési segélyprogramját

A 13. alkalommal elindított segélyprogram célkítűzése, hogy idén már 10 ezer gyermek részesülhessen az adományokból.

MW

Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatóhelyettese és Várkonyi Attila (DJ Dominique) rádiós mûsorvezetõ a segélyszervezet önkénteseivel pakolják az elsõ tanszercsomagokat a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésû segélyprogramjáról tartott budapesti sajtótájékoztató után 2020. augusztus 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A Katolikus Karitász 13. alkalommal indította el Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyprogramját - közölte a szervezet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A szervezet célja, hogy országos összefogással évről évre több gyermeknek segíthessen az iskolakezdésben - írták az akció indításáról szóló közleményben. Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatójának reményei szerint az idén már 10 ezer gyermek részesülhet adományaikból.

Kérjük, hogy ebben az összefogásban minél többen vegyenek részt, hogy Magyarország legnagyobb iskolakezdési akciójában, minél hatékonyabban tudjon segíteni a Katolikus Karitász

 - idézték Écsy Gábort.

A nyitó eseményen Sinkovicsné Máté Hortenzia, a székesfehérvári egyházmegyei karitász igazgatója elmondta: önkénteseik személyesen ismerik a rászoruló családokat, folyamatosan kapcsolatban vannak velük. Ez a garancia a számunkra, hogy azok az adományok, amelyeket továbbítunk, jó helyre kerülnek - tette hozzá.

A Legyen öröm az iskolakezdés! segélyprogram szeptember 17-ig tart. Az ebben az időszakban érkező hívásokat, adományokat az iskolás gyermekek támogatására fordítják. Csatlakozni lehet a 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 forint támogatást jelent), továbbá online adományozással a Karitász honlapján - www.karitasz.hu - keresztül, valamint a Katolikus Karitász központi bankszámláján "iskolakezdés" megnevezéssel - Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008.

A karitász idén is szeretné támogatni azokat, akik a háború elől menekülve Magyarországon telepedtek le. A Katolikus Karitász az integrációs központján keresztül ezer menekült gyermek támogatását tűzte ki célul.

Az adományokat és tanszereket augusztus végén, szeptember elején, az iskolakezdés első napjaiban adják át - közölte a szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában