Tehetséggondozás

2023.07.05. 10:44

Szélesebb körben teszi elérhetővé oktatási programjait a Mathias Corvinus Collegium

Az MCC Plusz Program hallgatóknak és az MCC tehetséggondozó tevékenysége iránt érdeklődőknek nyújt ingyenes képzéseket – írják a sajtóhoz eljuttatott közleményükben.

MW

Áder János volt köztársasági elnök tart előadást a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyik diákoknak szóló eseményén

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Az MCC elsősorban olyan diákokat céloz meg, akik a kollégiumi férőhely biztosítását is magukba foglaló képzéseken kívül kívánnak bekapcsolódni a Mathias Corvinus Collegium életébe. 

A program 2022 szeptemberében 45 fővel indult: a diákok aktívan részt vesznek az MCC szakmai programjaiban és a közösségépítésben is fontos szerepet vállalnak.

Az MCC Plusz Program célja, hogy a Mathias Corvinus Collegium minél szélesebb körben kínálhassa fel egyedülálló tehetséggondozó programjait. A programban az MCC a képzései azon tehetséges diákok számára is elérhetővé válnak, akik egyetemi és egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudnak élni a bentlakásos kollégium lehetőségével, de a felvételin kimagaslóan teljesítettek.

Az MCC Plusz Program hallgatóinak lehetőségük van részt venni az MCC összes rendezvényén, valamint az intézmény teljes oktatógárdájának képzésein. 

Így a program első tanévében például olyan külföldi szakemberekkel is találkozhattak, mint Jeffrey Sachs, Vincent Harinam, Kevin Roberts vagy Adrian Vermeule. 

A hallgatók az őket érdeklő témákban meghívott vendégek exkluzív előadásai révén mélyülhetnek el, a több éves, kimagasló teljesítmény pedig az MCC diplomáig juttathatja el őket. 

A diákok pályázhatnak külföldi tanulmányutakra, illetve az MCC nemzetközi hálózatépítésének köszönhetően tanulhatnak Bécsben, Berlinben és Oxfordban is.

Az első tanévben számos kimagaslóan teljesítő diák kapcsolódott be junior kurzusokba, illetve fejleszthette nyelvtudását az MCC által biztosított lehetőségeknek köszönhetően. A nagy érdeklődésre való tekintettel a következő negyedév célja a diákok által elérhető oktatási csomagok kialakítása, a programelemek bővítése, és új diákok bevonása a programba. 

A 2022/2023-as tanévben meghirdetett, 200-nál is több rendezvény összesen több, mint 1500 érdeklődőt vonzott.

A Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely jelenleg 28 helyszínen több, mint 7000 diáknak biztosít ingyenes tehetséggondozó képzéseket. 

Az intézmény célja, hogy néhány évben belül a Kárpát-medencében 35 magyarlakta településen mintegy 10.000 diák számára tegye elérhetővé ingyenes tehetséggondozó programjait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában