Ostrom alatt áll Európa

2023.07.29. 10:53

Péntek éjszaka is lövöldöztek a migránsok a szerb-magyar határ mentén (videó)

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: a helyiek bejelentése után sem intézkednek kellő gyorsasággal a rendőrök, a lakosságnak elfogyott a türelme.

MW

Migránsok és rendőrök a vajdasági Horgoson 2020. január 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Molnár Edvárd

Ezúttal is Hajdújárás közelében volt leginkább észlelhető a fegyverropogás. A közösségi oldalakon a helyiek azt írták, hogy 

ismét lőnek, már messziről is hallani, ahogy a migránsok és az embercsempészek lövik egymást. 

De nem csak Hajdújárásról, hanem a környező falvakból is lehetett hallani a bevándorlók közti tűzpárbajt – erősítették meg a helyieket összefogó csoportban a Facebookon az emberek. 

A beszámolók szerint több sorozatlövés is hallatszott a magyar határtól mindössze pár kilométerre fekvő faluban. 

A lövöldözés az éjszakai órákban kezdődött a helyi szemétdomb irányából. Többen írták, hogy annak ellenére, hogy az utóbbi időben jelentősen megnőtt a rendőri jelenlét a főként magyarok által lakott településen, mégis több tucat migránst hordanak oda éjszakánként és koraeste a rendőrök, s az is megfigyelhető, hogy a helyiek bejelentése után sem intézkednek kellő gyorsasággal a rendőrök. 

A szabadkai székhelyű Pannon Rádió és Televízió is tudósított a péntek esti lövöldözésekről. A médium honlapján egy videót is megosztottak, amelyen egy térfigyelő kamera felvétele látható. Ezen jól hallhatók a sorozatlövések, amelyeket feltehetően a migránsok és az embercsempészek adtak le a lakott terület közvetlen közelében.

Hajdújáráson az elmúlt napokban több lövöldözés is volt a migránsbandák között, ezek közül az egyik halálos áldozattal és sérültekkel is járt. Helyi lakos nem hunyt el és nem is sebesült meg az összecsapásokban. 

A teljes cikk ITT érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában