Találkozó

2023.07.01. 20:34

Nyári szabadegyetemet tartanak a lakiteleki népfőiskolán

Nyári szabadegyetemet tartanak a lakiteleki népfőiskolán, a Hungarikum Ligetben július 5-e és 9-e között - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója.

MW

Lezsák Sándor, az Országgyûlés fideszes alelnöke, a Lakitelek Alapítvány és Népfõiskola alapítója, a kuratórium elnöke köszöntõ beszédet mond a Magyar Levéltárak Vezetõinek Tanácsa 2023. évi vándorgyûlésén a Lakitelek Népfõiskolán 2023. május 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Az Európa Szabadegyetemen előadást tart többek között Baritz Sarolta Laura OP közgazdász, egyetemi oktató; Cseke Péter, a Kecskeméti Nemzeti Katona József Színház igazgatója; Csókay András idegsebész professzor; Keskeny Ernő korábbi kijevi és moszkvai nagykövet; Kollarik Tamás filmrendező, producer, egyetemi oktató; Riba András László történész, a RETÖRKI levéltár és szakmafejlesztési igazgatója, valamint Nagy Dóra politológus, az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért (IKON) elnöke - mondta Lezsák Sándor.

A találkozó programját a népfőiskola által indított Innováció Kollégium, a Robotika Kollégium és a Sinkovits Imre Kollégium is gazdagítja.

A programsorozat keretében a hallgatók a kollégiumok műhelymunkáinak tematikus előadásain és interaktív bemutatóin túl a plenáris előadásokon többek között a Neumann János Egyetem - Eurázsia Központ kutatóival is találkozhatnak, valamint olyan civil szervezetek képviselőivel ismerkedhetnek meg, mint a Dialógus Alapítvány, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, a Károlyi Bernát Egyesület, a Pro Civitate Dei Egyesület vagy a MotorkerékPÁLOSOK.

A szabadegyetemen mutatják be Andrásfalvy Bertalan és Kovács Ágnes Tyukodi népmesék I-II. című kötetét, illetve a Hargittai Balázs és Hargittai István szerkesztésében megjelent Idézhető Neumann János című könyvet. Az érdeklődők megismerhetik Rigó Róbert és Demeter Péter szerkesztésében a Tanyakollégium III., valamint a Zárug Péter Farkas szerkesztésében kiadott Csurka István - Néhány tanulmány egy életpálya megértéséhez című köteteket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában