Felhívás

2023.06.24. 17:28

Figyelem, a hónap végéig még lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására

A hónap végéig még lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szombaton az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Azt írták, hogy

a Családokért Felelős Államtitkárság 13. alkalommal hirdetett pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására.

A kiírásra olyan kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési, valamint egyházi szervek jelentkezhetnek, amelyek sokat tesznek a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód erősítéséért, fejlesztéséért, valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséért.

A 100 millió forint keretösszegű pályázatra június 30-ig várják a jelentkezéseket – jelezték.

Közölték azt is, hogy a kormány 2010-ben a családbarát kormányzás mellett kötelezte el magát, ez a szemlélet pedig ma már az élet számos területén, a családtámogatások folyamatos bővítésében és a különböző családbarát kezdeményezésekben is tetten érhető.

A Családbarát Munkahely pályázat évek óta családbarát kezdeményezések, programok bevezetésére, szolgáltatások kialakítására ösztönzi a vállalatokat és az intézményeket, és az elmúlt években számos jó gyakorlat megvalósulását segítette – olvasható a közleményben.

Ilyen egyebek mellett a gyermekfelügyelet biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidői táborok szervezése és szünidői fizetett szabadság bevezetése – sorolták.

A díj az évek folyamán olyan elismeréssé nőtte ki magát, amelynek birtokában a munkaadó könnyebben talált megbízható, hatékony munkaerőt.

A Családbarát Munkahely címet tavaly 54 pályázó nyerte el, a díj megalapítása óta több mint 500 munkáltató részesült az elismerésben – közölték.

Kitértek arra is , hogy a CSP-CSBM-23 azonosítószámú „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című pályázat célja a munkahelyi családbarát programok és intézkedések finanszírozása.

A felhívással a kiírók a munkahelyek már meglévő és tervbe vett családbarát fejlesztéseit díjazzák.

A pályázati felhívás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján (www.emet.gov.hu) érhető el, a pályázók legfeljebb 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhetnek.

A pályázat a nyertes szervezet adott évben benyújtott programját díjazza, tehát a cím egy évre szól.

A 2023-ban nyertes pályázók a kitüntetést az elkövetkezendő egy évben használhatják.

A díj rangját jelzi, hogy az elmúlt immár több mint egy évtizedben sok olyan cég vagy vállalkozás nyújtotta be jelentkezését, amely nem igényelt anyagi támogatást, mivel a családbarát intézkedéseket önerőből finanszírozták, és kizárólag a Családbarát Munkahely cím használatát kívánták elnyerni – közölte a KIM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában