Olvasó

2012.07.01. 10:18

Újabb mese az áldozat

Ismét újabb Grimm-mese esett áldozatul a filmgyárnak. Az Alice Csodaországban milliárdos sikere után a stúdióvezérek és profit után áhítozó producerek klasszikus, közismert mesehősök sokaságát küldik a vásznakra.

Bajdó Bettina

A legújabb produkció a Hófehér és a vadász címet kapta. Ebben a látványos akció- kalandfilmben Kirsten Stewart (Alkonyat) alakítja Hófehért, aki szebb az őt elpusztítani készülő gonosz királynőnél (Charlize Theron). A Hófehér és a vadász szinte pont ugyanúgy kezdődik, mint a Grimm-mese. A királynő vére a hóra cseppen. Midőn látja, hogy milyen jól mutat a piros a fehéren, azt kívánja, hogy bárcsak lehetne egy lánya, akinek a bőre olyan fehér, mint a hó, az ajka olyan piros, mint a vér, és a haja olyan fekete, mint a rózsa a várkertben. A folytatás azonban már jelentősen eltér a film alapjául szolgáló történettől. A gyermek megszületik, a királynő pedig meghal.



A jóságos és mindenki által kedvelt uralkodó felesége halála után néhány évvel csodaszép foglyot szabadít ki a fekete sereg karmai közül. Szépsége teljesen rabul ejti a királyt, nem teketóriázik sokat: megkéri a kezét. Ám a nagy öröm és boldogság tiszavirág életű, kiderül, hogy az ifjú(nak látszó) ara velejéig gonosz, megöli a férjurát, annak aranyos és tiszta szívű lányát bezárja egy magas toronyba. Ekkor kezdődnek az igazi kalandok. A lány megszökik a börtönéből, s a sötét erdőbe menekül. Az utána küldött vadász (Chris Hemsworth) a lány mellé áll, s megkezdődik a hajsza az életért. A törpék sem maradnak ki a filmből, s a királyfi is eljön a hercegnőért. A film nem szűkölködik a látványban, jelenetei megközelítik a fantasy alkotásokat.

A királynőt alakító Charlize Theron tökéletes választás volt a szerepre, a filmben mindenkit lejátszott. Hófehér szerepébe Kristen Stewart bújt bele, s hiába mondta a tükör, hogy ő a legszebb lehet a világon, én nem hittem el. Charlize Theron mellett csak egy rút kiskacsának látszott. A vadász karaktere megfogott, egy keveset gondolkodó, nagy erejű és nagy szívű akciófigura. A történet vége nem okozott nagy meglepetést, aki ismeri a mesét, tudja, hogy mire számíthat. A látvány miatt az egyszer megnézhető kategóriába tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!