Olimpia

2012.07.31. 15:41

Vereség Montenegró ellen - Nagy Viktor: ''Nem kell elkeseredni!''

Még jó, hogy a férfi vízilabdatornán, a B-csoportban nincs több jugoszláv utódállam, csak kettő, mert nagyon komolyan kellene tartanunk a folytatástól. Ugyanis előbb Szerbia, majd kedd délelőtt Montenegró verte a magyar együttest, 11-10-re. Még nincs veszve semmi, de a folytatásban ennél sokkal jobb játék kell.

Horog László

A szerbek ellen tulajdonképpen esély sem volt a győzelemre, a déli szomszéd vasárnap délután 14-10-re verte Kásásékat. A kedd délelőtti, Montenegró elleni derbi jobb játékot hozott, ám sajnos ugyanúgy vereséget. Persze, temetni még nem kell a fiúkat. A zsinórban aratott három ötkarikás győzelem közül az elsőn, Sydneyben is két vereséget szenvedett a gárda a csoportban, végül magabiztosan nyerte a viadalt. Ha a tizenkét évvel ezelőtti történésekből indulunk, nincs baj, ha a mutatott játékból, annál inkább. Ugyanis ezúttal is hiányoztak a kiemelkedő teljesítmények, mindössze a zászlóvivő Biros és a hajrára a kapuba érkező Nagy Viktor nyújtott átlag felettit. A mieink végig futottak az eredmény után. Az utolsó percben ugyan esély nyílt az egyenlítésre, de Varga Dénes előbb emberelőnyben bombázott a felső lécre, majd a montenegróiak kivédekezett támadását követően a Nagy Viktor által pontosan előrehajított labdával megint Varga "Dumi" lőhetett, de a dudaszó előtti pillanatokban, kiszorított helyzetből ellőtt labdáját Scsepanovics hárította. Nyertek a montenegróiak.

- Nagyon kevés hiányzott. Kemény ellenféllel találkoztunk, küzdöttünk, harcoltunk. Jobban játszottunk, mint az első találkozón, de sajnos ez sem volt elég a győzelemhez. Nem kell elkeserednünk, kétségbe esnünk, a hátralevő három csoportmeccset meg kell nyernünk, de mondhatom azt is, hogy most már minden mérkőzésen diadalmaskodnunk kell. Bizakodó vagyok, remélem, mindegyik csapattársam ugyanígy gondolkodik. Előre kell néznünk – mondta a kapus, Nagy Viktor.

A szövetségi kapitány, Kemény Dénes szerint, amíg elkerülhető gólokat ajándékozunk minden negyedben az ellenfeleknek, addig nem számíthatunk komoly eredményre.

- A csapat a szerbek elleni nyitómeccshez képest egyértelműen javult, de ha nem bizonyul hatékonyabbnak a védekezésünk, nem leszünk képesek nyerni. Tíz gólt lőttünk mindkét találkozón, ami nem kevés, a baj az, hogy mindkétszer többet kaptunk. Bosszantó, hogy olyan emberelőnyöket, ötmétereseket adtunk a montenegróiaknak, amelyekért nem kellett igazán megdolgozniuk. Az eredményjelző által mutatott adatok igazságosak, tettünk azért, hogy kikapjunk. A következő ellenfél, Románia ellen feltétlenül javítanunk kell, remélem, azok a hibák már nem jönnek elő, amelyek most a vereséget eredményezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!