Női kézilabda

2016.01.24. 16:52

Egy félidő langyosság - A második játékrészben fordított a Kohász

Dunaújváros - Szombaton folytatódott az erőltetett menet a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata számára. A Debrecen együttese utazott Dunaújvárosba.

Jankó Árpád

Ami a mostani Lokit illeti, a szlovén edző Tone Tiselj más stílus felé irányítja a hajdúsági csapatot. Ezt a változást mi is megtapasztalhattuk. Egy keményen védekező nagyon gyors gárdát láthattunk a vendégoldalon. Meg is lepték a debreceniek, gyorsan hozzáteszem, a dunaújvárosiak is az újvárosi közönséget - de más-más előjellel. 

Dunaújvárosi Kohász - Debrecen 28-24 (14-18)

Dunaújváros Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Horváth P., Marton. lD. Kohász: Oguntoye - Azari 4, Kovács A. 7, Bulath 6 (3, Takács D. 1, Triscsuk 2 (1), Vincze 4. Csere: Triffa - Hajtai, Szalai 4, Horváth. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Debrecen: Horváth-Pásztor - Slakta 1, Garbuz 6, Despotovic, Kudor 7 (1) Karnik 4, Kelemen 2. Csere: Lajtos (kapus), Varsányi 1, Siska 1(1), Sirián 1, Marincsák, Szilágyi 1. Edző: Tone Tiselj. 

Megható pillanatokkal kezdődött a találkozó, mert a 2005-ben elhunyt Kulcsár Anitára, a Dunaferr egykori zseniális kézilabdázójára rövid filmidézetekkel emlékeztek meg. Botladozva kezdte a mérkőzést a Kohász. Zdravko Zovkonak sem tetszett: se támadás, se védekezés. Időt is kért nagyon gyorsan. Az eredmény pedig 10-7 a Debrecen javára. Kiderült, hogy bizony a Debrecen ellen keserves perceket élnek majd át Triscsukék.

A második félidőben Bulath Anita és az egész csapat más felfogásban kézilabdázott - szerencsére
Fotó: Zsedrovits Enikő


A félidő meglepően alakult, 14-18 lett.Szünet után nem telt el néhány perc, máris érezni lehetett a Kohász játékán, hogy nem akar kikapni. Koncentrált, igen kemény gyors védekezéssel, néhány Triffa-bravúrral helyre állították a világ rendjét. A 39. percben 18-18-ra módosult az eredmény. És máris a Kohász vezetett. A közönség is tűzbe jött, s a lelátói támogatással egyre nőtt a hazaiak előnye. Következett a hajrá négygólos hazai vezetéssel. Azután fura dolgok történtek a parkettán. Rosszul cserélt a Kohász, így egyből kettős emberhátrányba került a csapat, de egy szabálytalan lökés miatt hármasra változott a hátrány.



Ritka látvány: hárman hat ellen. Ám Kovács Anna nem zavartatta magát: gólt dobott, majd dobott egy másikat is (27-23). Azután a debreceniek is megfogyatkoztak, így megszületett a végeredmény: 28-24.A mérkőzés után mindkét csapat és a szurkolók is egy-egy szál virágot helyeztek el Kulcsár Anita domborművénél.

Zdravko Zovko: - Játszottunk a Debrecennel edzőmérkőzéseket, már akkor tapasztaltam, hogy nem rossz, erős csapat. Nem tudom, mire gondoltak a játékosaim az első félidőben, amikor nagyon rosszul védekeztünk. A második félidőben jelentősen feljavult a játékunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!