Női kézilabda

2015.10.25. 18:58

A közönség felállva tapsolt - Agresszív védekezés, csupaszív, fegyelmezett játék és győzelem

Dunaújváros - Minden meccs fontos, de a vasárnapi nagyon is az volt. Az új szakvezető, Zdravko Zovko és a női kézilabdacsapat tíz napja dolgozik együtt, tehát a Siófok elleni hazai találkozónak amolyan bemutatkozós jellege is volt.

Jankó Árpád

A horvát mesternek sem volt mindegy, milyen eredménnyel találkozik először a dunaújvárosi közönséggel, míg a játékosok bizonyítani akartak a mesternek.

D. Kohász - Siófok KTC 28-20 (12-8)

Dunaújváros Sportcsarnok, 800 néző, vezette: Bacs J., Bóna Sz.

D. Kohász: Oguntoye 1 - Azari 2, Kovács 6 (3), Bulath 9 (1), Takács D. 1, Triscsuk 5, Vincze 4. Csere: Triffa, Nagy É. (kapusok). Szalai, Kamper, Nick. Vezetőedző: Zravko Zovko.

Siófok: Salamakha - Such 2, El-Ghaoui 2, Németh, Piedade 1, Orbán 11 (8), Erdősi 1. Csere: Pastrovics (kapus), Hrbková, Petersen 1, Aguilar 1, Deáki Nikitina 1. Edző: Cristian Dalmose.

Nem kezdett fényesen a hazai együttes, kisebb tanácstalanság volt tapasztalható a Kohász játékában. Az akarattal viszont láthatóan nem volt gond. Több mint negyedóráig a siófoki együttes vezetett. Utána Bulath fordított (6-5), majd a kapus helyett is mezőnyjátékossal kézilabdázó vendégek elvesztve a labdát csak szemmel követhették, hogy Oguntoye az üres kapuba ível. A siófokiak dán edzője nem tanult az esetből, lehozta kapusát, így a Kohász labdát szerezve ilyen gólt többször is dobhatott. Egyre inkább megtalálta saját játékának ritmusát a hazai együttes. Kegyetlenül agresszíven védekezett a hatos fal, Vincze Melinda pedig hihetetlen munkabírással kitámadva megfogta a siófoki vezért, Orbán Annamáriát, aki jóformán csak büntetőkből tudott gólt szerezni. Ez pedig azt jelentette, hogy egyre nagyobb lett a Kohász előnye (10-6). Az első félidőben négy góllal vezetett a dunaújvárosi gárda (12-8).

A második félidő első perceiben megint a siófokiak koncentráltak jobban, és kissé fogyott az előny (13-11). A heves, feszült játékba természetesen mindkét oldalon adódtak hibák, de jött az a szakasz, amikor az történt, amit a hazaiak elterveztek. A Fradi ellen nemrég mutatott energiával kézilabdázott a dunaújvárosi együttes. Mindig akadt egy játékos, aki fontos helyzetben szerelt, vagy dobott gólt, s a végén ott volt Oguntoye Viktória a kapuban. Vincze Melinda például nemcsak eksztázisban védekezett, volt ereje kétszer is lefutni a vendégeket, s 18-12-re változtatni az eredményen. (A hazai mester az első közös mérkőzésükön, épp az erős Siófok ellen nem akarta a felelősséget vállalni, és nem cserélte be a fiatalokat.) Bízott az első sor erőnlétében.


Bulath Anita csapatkapitány sem ismert fáradtságot, óriásit küzdött, és hatalmas gólokat dobott. Triscsuk Krisztina és Kovács Anna is javított a statisztikájukon. Mondhattuk: fegyelmezett, és nagyszerűen harcoló, kézilabdázó Kohász egyre inkább letargiába döntötte a sztárok Balaton-parti gárdáját. Már lehetett számolni 24-14-nél. Még egy piros lap a tunéziai légiósnak, két perces kiállítás a hisztiző dán edzőnek. Kit érdekelt. Vastaps a nézőtérről és a közönség felállva ünnepelte csapatát. Nagyszerű teljesítménnyel talált egymásra az új szakvezető és bizonyító játékosai.

Zdravko Zovko: - Csak tíz napja dolgozom együtt a csapattal, és most nagyon boldog vagyok. A győzelmet a fantasztikus védekezésünknek köszönhetjük. Mindenki a tudása legjavát adta.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!