Női kézilabda

2012.11.02. 21:18

Ez háromesélyes! - Fejér két csapata találkozik a Köfémben

Székesfehérvár, Dunaújváros - Minden szezonban a női kézilabda NB I csemegéi közé tartozik a Fehérvár KC és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia összecsapása, és ez természetesen idén sem lesz másképp.

Káldor András

A tabellán a két csapatot négy helyezés választja el egymástól, a Fehérvár a hetedik, míg a Dunaújvárosa 11. helyen áll. Az előző fordulóban a Bajnokok Ligájában érdekelt FTC Rail Cargo együttese ellen meglepetést okoztak Mátéfi Eszter tanítványai, hiszen pontot raboltak hazai parketten tőlük.

Ferling Bernadett pályafutása során már sok-sok megyei csata aktív részese volt, kiegyenlített mérkőzést vár.

- Mindkét csapatnak voltak jobb, és rosszabb meccsei már ebben a szezonban, de nem árulok el titkot, hogy pontért, pontokért megyünk Székesfehérvárra. A Fradi ellen szerencsére felszabadultan játszhattunk, most azonban ez igazi rangadó lesz, és persze sokkal nagyobb téttel.

A fehérváriaknál az utóbbi meccseken gondot okozott Triscsuk Krisztina hiánya, aki már a Siófok KC elleni, vereséggel záródó  mérkőzés óta makacs vádli-húzódással bajlódik. Így nemhogy ezen a fontos mérkőzésen nem léphet pályára, hanem kihagyja még a következő bajnokit is, amelyet Kiskunhalason játszik a csapat, és a Magyar Kupában sem láthatják őt a szurkolók, amikor november 14-én hazai pályán fogadják a Váci NKSE csapatát. Triscsuk hiánya nagy érvágás.

Tilinger Tamara, az FKC irányítója  mindkét klubnál megfordult, ráadásul Triscsuk távollétében átvette a "házi gólkirálynő" szerepét 39 találatával, így többek között rá is hatványozottan nagy feladat hárulhat a találkozón.

- Mindig nagyon szenvedélyes és izgalmas mérkőzések voltak a megyei rangadók, igazán öröm volt ezeken pályára lépni. Ez a találkozó ezúttal háromesélyes, ellenfelünk feljövőben van, nagyon jól játszottak a Fradi ellen, láttam őket, nem véletlenül csíptek el egy pontot a nagynevű riválistól. Nehéz mérkőzésre számítok, de hazai pályán számunkra csak a győzelem elfogadható. Mindenkinek százhúsz százalékot kell nyújtania az eredményesség érdekében! Sajnálom, hogy Kriszta nem tud játszani, nagy szükségünk lenne a játékára, góljaira, éppen ezért kell csapatként játszanunk, és pótolnunk őt - hangsúlyozta a fehérváriak játékosa.

A két szebb napokat látott gárda megyei rangadójának a Köfém Sportcsarnok ad otthont szombaton, 18 órától. Remélhetőleg megtelik a fehérvári létesítmény a hazai és vendégdrukkerekkel, végre az a szerencsés eset fordult elő, hogy ezúttal nem ütköznek a sportesemények a királyok városában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!