Női kézilabda

2012.05.10. 17:47

Szép győzelem lendületes játékkal a junior kézis lányoktól

Dunaújváros - Bár Szekszárdon nyert a Regale női kézilabdacsapata, és döntetlent játszott a Békéscsabával, még nem múlt el a veszély. Viszont csütörtökön a juniorok már éremért játszottak.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi első osztályú  felnőtt együttes pénteki  ellenfele (Dunaújváros Sportcsarnok, 18 óra) a Kiskunhalas lesz, amelyik ismét vitézkedett. Otthon megverte a Békéscsaba csapatát.

Lássuk, hogy áll a 9-12. helyezettek  csoportja! A 9. helyre rukkolt előre a Dunaújváros 8 ponttal. 10. Békéscsaba 7, 11. Kiskunhalas 6, 12. Szekszárd 5 ponttal.   A két utolsó mérkőzés párosítása: Dunaújváros-  Kiskunhalas,  Békéscsaba  - Szekszárd, Békéscsaba  - Dunaújváros, Kiskunhalas - Szekszárd.  Látható tehát, hogy a halasi csapat még veszélyes lehet az újvárosiakra, amennyiben pénteken nyer.  Azaz Ferlingéknek a holnapi találkozón feltétlenül győzniük kell idehaza.

Gulyás István  edző  is úgy nyilatkozott a Halas elleni meccsről, hogy  csapatának saját  kezében van a bennmaradás vagy a kiesés  lehetősége.

- Úgy látom, a játékosok feje kitisztult, mert mindenki eldöntötte, marad-e vagy távozik. Tehát  felszabadultan, jól védekezve,  eredményes kapusteljesítménnyel,  kreatívan támadva, az ellenfelet lerohanva kell játszani. Nyernünk kell az utolsó hazai találkozón.

A junior lányok pedig  ma a  mindenkori nagy ellenfelet, a Ferencvárost fogadták. A  mindig presztízsnek minősülő  meccs jóvoltából  győzelem esetén  akár a bajnoki ezüstérmet is megszerezhetik  a dunaújvárosiak. Ehhez még nyerniük kellene  Debrecenben.  A bronz már biztos.

Dunaújváros - Ferencváros 33-28 (16-13)

Dunaújváros: Török - TAKÁCS L. 10, Gera 6,  SÁNTA 2,  Köllő A.  2, Takács F.  6,  Köllő K.  3. Csere: Kaczor  (kapus),  Szaniszló, Fridrich, Gaják, Nagy, Orbán 4, Kővári.  Edző: Takács Józsefné.

Remekül kezdett a hazai csapat. Bemutatkozott a zöldeknek  kemény védekezésből,  és néhány perc lazításon kívül végig vezettek az első félidőben (16-13).  Fordulás után sem álltak le az újvárosi lányok. Lendületes, agresszív  játékkal,  harcosan  tartották az előnyüket.  Szép győzelem volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!