Női kézilabda

2012.04.21. 19:17

Maguknak tették nehézzé, de nyertek

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság rájátszásnak a második játéknapján, az Alcoa FKC csapata a Debrecent látta vendégül. A hazaiak már hét góllal is vezettek, simának tűnt a mérkőzés, ám a sok hiba miatt a végén izgulni kellett.

Matók János

Az 5-8. helyért zajló rájátszásban minden pontnak létfontosságú szerepe van, hiszen mind a négy csapat, a Vác, a Veszprém, a Debrecen és a fehérvári Alcoa FKC is a legobb helyen szeretne végezni, a nemzetközi szereplés miatt.

Az 5. hely már biztosan azt jelenti, de még a hatodikként végző csapat is reménykedhet. Ennek megfelelően léptek pályára az Alcoa FKC játékosai, akik egyértelműen a Debrecen legyőzését tűzték ki célul. Amennyiben a végeredményt nézzük: 31-29 (17-11), Triscsuk és társai sikerrel jártak, bár a találkozó véghajrájában a szívbajt hozták a hazai fanatikusokra. Történt, hogy a találkozó első részében fej-fej mellett haladt a két csapat, ám a 17. percben Konkoly Csaba, az FKC mestere máris időt kért 6-4-es hazai vezetésnél, mert érezte, hogy csikorog a fogaskerék. 



Mondandója hatott, hiszen Vaszari két gólja után máris a 11-5-ös eredmény virított az eredményjelző táblán, majd a szünetre hatgólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. Ez már zsebben van - gondolták ekkor az FKC fanatikusai, főleg miután már 7 góllal is vezettek (20-13) Tilingerék. Ám egyre több technikai hibát vétettek a lányok, a védekezés és a támadás sem úgy alakult, ahogy ők gondolták.

Vérszemet kapott a Debrecen, s fokról fokra megközelítette a hazai csapatot. Amikor Kudor betalált, már csak 24-22 volt az állás, s félő volt, hogy egy pontot elcsen majd a vendég. De nem így történt, mert Szikora Melinda, az FKC kapusa, aki 3 hétméterest is hárított a mérkőzésen, az utolsó percekben lehúzta a rolót, kettős emberhátrányban is bravúrosan hárított, így nagy mértékben hozzájárult csapata győzelméhez. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!