Női kézilabda

2011.04.15. 18:36

Megyei rangadó - idegenben kapott ki a Dunaújváros

Székesfehérvár - Pénteken megyei rangadóra került sor az NB I-es női kézilabda-bajnokság rájátszásának a 2. fordulójában, amit a vendéglátó FKC már az első félidőben eldöntött.

Matók János

Alcoa FKC RightPhone - Dunaújvárosi REK 33-29 (19-10), 700 néző, vezette: Bóna, Éliás.
Alcoa FKC: SZIKORA  AZARI 6, Vascsuk 3(1), Amorim-Taleska 2, HORVÁTH 5, TRISCSUK 10(2), Vincze 3, csere: Trimmel, Cziráky (kapusok), Turcsányi, Rádl 2, Kuhinkó 1, Zsigmond, Gazdag,  Lelkes. Vezetőedző: Mihály Attila.
Dunaújváros: Víg  Balogh 8(6), Velky 1, TAKÁCS D. 3, Gáspár, FERLING 7(1), Erdősi 2, csere: Pisák (kapus), Nagy 2, Takács L. 3, Sári 2, Gera, Takács F. 1. Vezetőedző: Kiss Szilárd.
Hétméteres: 54, ill. 77.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

Radulovics Bojana, aki legutóbb a Békéscsaba ellen 8 gólt szerzett, Fehérváron nem lépett pályára. Hiányát nyilván megérezte a csapata, bár Balogh büntetőjével még ők vezettek a megyei rangadón. Aztán a gólkirálynő jelölt Triscsuk kiegyenlített, majd Vincze találatával már a fehérváriak vezettek, akik Szikora gyors és pontos indításainak  is köszönhetően fokozatosan növelték az előnyüket. Azt ne kérdezzék, hogy miként alakult a mérkőzés állása, mert még a bemelegítés közben Nagy Ivett keményen eltalálta az eredményjelzőt vezérlő laptopot, ami ennek köszönhetően beadta a kulcsot.   Szóval állandósította vezetését  az FKC, általában 2-3 góllal, majd a feltűnően nagy kedvvel játszó Azari találata után már 9-4 volt az állás. Bár a Dunaújváros a kedvenc nyitott védekezést alkalmazta, a fehérváriak megtalálták a rést a falon.


A 22. percben forró lett a hangulat a játékvezetők jóvoltából: előbb Gáspárt, majd a hazai oldalról pillanatok alatt Vinczét - akinek Balogh a lábára dobta a labdát -, majd  Vascsukot állították ki. Az első félidő végén Triscsuk rázta meg magát, így alakult ki a 19-10-es eredmény. Ami a szünet után, a 31. percben  Horváth góljával 10 gólos különbségre növekedett, s látható, érezhető volt, hogy már eldőlt a megyei rangadó. Ezt érezhették talán tudat alatt az FKC játékosai, hiszen fokozatosan csökkent az előnyük, de a győzelmük  ettől függetlenül nem forgott veszélyben.
- Már az első félidőben eldőlt   a mérkőzés,  harcos védekezésünk  és a gyors indításaink miatt  - mondta Mihály Attila, az FKC trénere.
- A második félidei küzdésünk alapján nem érdemeltünk volna nagy arányú vereséget - mondta Kiss Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!