villámgyors csere

2020.08.08. 15:43

Pirlo lett Sarri utóda a Juventusnál

Korábbi játékosa, Andrea Pirlo lett a Juventus futballcsapatának új vezetőedzője.

A 41 esztendős olaszt alig néhány órával azután nevezték ki a torinói alakulat élére, és kötöttek vele két évre szóló szerződést, hogy menesztették Maurizio Sarrit, a Juvét tavaly nyár óta irányító 61 éves szakvezetőt, miután a gárda péntek este búcsúra kényszerült a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Sarri elküldésére és a tréneri cserére annak ellenére kerített sort villámgyorsan a torinói klubvezetés, hogy hazai bajnoki címét megvédve sorozatban kilencedszer lett aranyérmes a Serie A-ban a Juventus, a BL-mérlegben pedig hat győzelem és egy döntetlen mellett egyetlen vereség szerepelt, igaz, az olasz kupa júniusi döntőjében ugyanakkor alulmaradt a gárda a Napolival szemben.

Pirlo a Juve Serie C-ben szereplő U23-as csapatának edzőjeként tíz napja állt ismét korábbi klubjánál szolgálatba, de meccsen még nem irányította a fiatalok együttesét. Az irányítókészsége alapján játékoskorában Maestróként becézett, 116-szoros válogatott Pirlo a nemzeti csapattal 2006-ban világbajnokságot nyert. A Serie A-ban, s a Bajnokok Ligájában is kétszer az AC Milannal végzett az élen, míg a Juventusszal 2011 és 2015 között négy bajnoki címet zsebelt be.

Sarrit elküldték a Juventustól

Kényszerű távozásának hírét az olasz klub honlapján megjelent szombati közleményben tudatták.

A torinói alakulatot tavaly nyár óta irányító 61 éves szakvezetőt annak ellenére küldték el, hogy hazai bajnoki címét megvédte a Juventus, a BL-mérlegben pedig hat győzelem és egy döntetlen mellett egyetlen vereség szerepelt.

A Bajnokok Ligájától való búcsú azonban minden más érvnél erősebbnek bizonyult, jóllehet Sarri, akinek szerződése 2022 nyaráig szólt, a kiesést követően úgy nyilatkozott: nem hiszi, hogy jövője a pénteki mérkőzésen múlik. Optimista megfogalmazása szerint a klub vezetői aligha egyetlen meccs alapján döntenek, amelyen csapata a BL-nyolcaddöntő hazai visszavágóján 2-1-re legyőzte az Olympique Lyont, ám idegenben szerzett góllal mégis a franciák jutottak tovább.

Sarrival a kispadon a Juventus bajnoki címét magabiztosan védte meg, és sorozatban kilencedszer lett aranyérmes a Serie A-ban. Az is igaz viszont, hogy az olasz kupa döntőjében ugyanakkor alulmaradt a gárda a Napolival szemben.

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli a szombati menesztés előtt azt mondta a Sky Sport Italiának, hogy néhány napra szükségük van a szezon kiértékelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában