nagy meccs lesz

2017.11.23. 14:51

A belgák először nyerhetik meg a Davis-kupát

A házigazda franciák a tizedik, míg a belgák az első diadalukra hajtanak a hétvégén a tenisz Davis-kupa lille-i döntőjében.

A rendezőknél Yannick Noah kapitány meglepetésre kihagyta csapatából a párosban a múlt héten a londoni ATP-világbajnokságon szerepelt Nicolas Mahut-t, aki egész héten Julien Benneteau-val edzett, utóbbi ugyancsak kimaradt a válogatottból. Párosban így Pierre-Hugues Herbert társa Richard Gasquet lesz.

A csütörtöki sorsolás értelmében a pénteki nyitómeccset az idén Budapesten, Stuttgartban és Bécsben tornagyőztes Lucas Pouille (18. a világranglistán) vívja az ATP-világbajnokságon döntős David Goffinnel (7.). Őket Jo-Wilfried Tsonga (15.) és Steve Darcis (76.) követi. A szombati párosban Herbert és Gasquet ellenfele Ruben Bemelmans és Joris De Loore lesz, majd vasárnap a pénteki játékosok lépnek pályára, váltott leosztásban.

A kemény pályán sorra kerülő finálénak a Pierre Mauroy futballstadion leválasztott része ad otthont, így várhatóan megdől a Davis-kupa-nézőcsúcs, amelyet Sevilla tart a 2004-es döntő óta 27 200 szurkolóval. Valamivel kevesebben gyűltek össze az arénában a 2014-es fináléra, melyben a svájciak 3-1-re verték a franciákat. A 2015-ös férfi kosárlabda Európa-bajnokság döntőjét – melyen a spanyolok legyőzték a litvánokat – ugyanott 27 372 szurkoló látta, ami európai csúcsnak számít.

A kilencszeres bajnok franciák elvesztették az elmúlt három döntőjüket 2002-ben, 2010-ben és 2014-ben, és legutóbb 2001-ben ünnepelhettek. A belgák 1904 és 2015 után a harmadik fináléjukra készülnek. A két válogatott egymás elleni párharcában a franciák vezetnek 4-3-ra.

A menetrend:

péntek, 14.00:

Lucas Pouille-David Goffin

Jo-Wilfried Tsonga – Steve Darcis

szombat, 14.00:

Pierre-Hugues Herbert, Richard Gasquet-Ruben Bemelmans, Joris De Loore

vasárnap, 13.30:

Jo-Wilfried Tsonga – David Goffin

Lucas Pouille-Steve Darcis

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában