Még nincs eldöntve

2024.03.28. 14:16

Xavit elképesztő ajánlattal lepte meg a Barcelona

A katalánok a legutóbbi tíz mérkőzésükön nem kaptak ki, ráadásul hétszer győztek.

MW

Xavi Hernandez, a Barcelona (j) és Francesco Calzona, a Napoli vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének FC Barcelona-SSC Napoli visszavágó mérkőzése előtt Barcelonában 2024. március 12-én

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Alberto Estevez

Bár a Barcelona vezetőedzője, Xavi a szezon közben bejelentette, hogy az idény végén távozik, mégis óriási fordulat várható. A bajnokságban és a Bajnokok Ligájában kiválóan szerepel a katalán sztárcsapat, így a vezetőség mégis maradásra bírná a klublegendát.

Január végén, a Villarreal elleni vereség után jelentette be Xavi, hogy az idény végén távozik a kispadról. 

A Barcelona azóta viszont formába lendült és nem talált legyőzőre, a katalán sztárcsapat már tíz meccs óta veretlen, és a Bajnokok Ligájában is bejutott a legjobb nyolc közé – derült ki az Origó oldaláról.

Ha BL-t nyernének sem maradna

A Barcelona 4-2-es összesítéssel búcsúztatta az olasz bajnok Napolit, mely Xavi szerint szintén nagyszerűen futballozott.


- Teljesen megérdemelt a továbbjutásunk, támadásban és védekezésben is uraltuk a meccset, ugyanakkor a Napoli is fantasztikus mérkőzést produkált. Boldog vagyok, hogy ennyi év után ismét a negyeddöntőben vagyunk -  fogalmazott a szakember, utalva arra, hogy a katalán együttes négy év kihagyás után jutott be ismét a BL legjobb nyolc csapata közé.  A tervek szerint az idény végén lemondó edző a csapat közelmúltbeli remek eredményei ellenére is kitart a döntése mellett, elmondása szerint még akkor sem maradna, ha a Barca nyerné idén a Bajnokok Ligáját – írta meg a Magyar Nemzet.

 Xavi ezen kijelentése óta több pletyka is szárnyra kapott, miszerint valójában még nincs veszve minden, és ha a szezon hátralévő része úgy alakul, illetve a főnökei teljesítik a trénert egy-két kívánságát, akkor a negyvennégy éves mester meggondolhatja magát.

Nagykövet lehetne

A Barcelona vezetői már nagy erőkkel keresik az új edzőt, azonban szeretnék, ha Xavi továbbra is a klubnál maradna, ezért állítólag már felajánlottak neki egy nagyköveti pozíciót a klub alapítványánál. 

A hírek szerint az ötlet a klub legfelsőbb vezetésétől származik, és egy olyan mögöttes szándék is lehet benne, hogy a gesztusnak köszönhetően Xavi majd átgondolja távozását, és talán mégis úgy dönt, marad a csapatnál – írta meg az Origó. 

A La Liga előző fordulójában a Barcelona komoly fegyvertényként az Atlético Madrid otthonában nyert 3-0-ra. Mindez azt jelzi, hogy jó formában van, így a Las Palmasnak, melyet szombat este fogad, papíron kevés esélye van a pontszerzésre. Xavi viszont a következő két bajnokin biztosan nem ülhet le a kispadra, mivel az Atlético Madrid elleni rangadón kiállították, majd kétmeccses eltiltást kapott, a fellebbviteli bizottság pedig elutasította a Barcelona fellebbezését. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában