Bajnokok Ligája

2024.03.13. 11:30

Madridban kiderül, igaz-e, amit az Internazionaléról állítanak

Komoly feladat előtt áll az ingadozó teljesítményt nyújtó Atlético Madrid a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának visszavágóján, amelyen az egygólos előnnyel érkező és kiváló formában futballozó Internazionalét fogadja szerda este. A másik szerdai visszavágón a Borussia Dortmund látja vendégül a PSV Eindhovent, az első meccsen Hollandiában 1-1-es döntetlen született.

MW

Jan Oblak, az Atletico Madrid kapusa az UEFA Bajnokok Ligája-mérkőzésen játszik Milánóban, 2024. február 20-án

Forrás: AFP

Fotó: Tiziano Ballabio

Az Internazionale legutóbb szeptember végén szenvedett vereséget tétmérkőzésen, illetve december 29. óta sorozatban 13 összecsapáson győzött. Éppen ezért Olaszországban már-már verhetetlen csapatként tekintetnek a milánói kék-feketékre. Az olasz bajnoki cím szinte már az Inter zsebében van, tíz fordulóval az idény zárása előtt ugyanis Simone Inzaghi csapatának tizenhat pont az előnye a második AC Milannal szemben. A milánóiak így minden erejükkel a BL-re koncentrálhatnak, és az egygólos előnyük birtokában ők az esélyesek a gyengélkedő Atlético Madrid elleni visszavágón – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

776081361
Simone Inzaghi
Fotó: Thomas COEX  / Forrás: AFP

Mindkét edző bizakodó

A nyolcaddöntő első meccsén az olasz együttes 1-0-ra legyőzte az Atlético Madridot, és a február eleje óta felemás eredményeket elérő spanyol fővárosi csapat azóta sem talált igazán magára. Diego Simeone gárdája az Intertől elszenvedett vereség után döntetlenre voltak csak jók a nyeretlenül sereghajtó Almería otthonában a La Ligában, aztán kettős vereséggel búcsúztak a Király Kupa elődöntőjében a Bilbaóval szemben. 

A madridi alakulat később javított, mert legyűrte otthon a Betist, de a múlt szombaton a kieső helyen álló Cádiz vendégeként megint kikaptak. Igaz, hazai pályán az Atlético magabiztos, 14 meccséből egy döntetlen mellett 13-at megnyert a La Ligában, bár ez nem biztos, hogy elég lesz az olaszok ellen. Simeone mindenesetre bizakodva állt a visszavágóhoz a párharc első mérkőzése után.

Optimista vagyok, kikaptunk ugyan, de még hátra van a hazai meccs. Tudjuk, mi vár ránk, azt is, hogyan játszik az ellenfél. Remélhetőleg ki tudjuk majd használni

– nyilatkozta az argentin edző.

FC Internazionale v Atletico Madrid: Round of 16 First Leg - UEFA Champions League 2023/24
Simone Inzaghi, az FC Inter vezetőedzője és Diego Simeone, az Atletico Madrid vezetőedzője
Fotó: Tiziano Ballabio / Forrás: AFP

Az Inter edzője, Simone Inzaghi is bízik a csapatában.

A madridi visszavágó nehéz lesz, de nagyon bizakodó vagyok

– mondta el a hazai győztes meccs után az olasz szakember. Az Internél vádlisérülés miatt minden bizonnyal harcképtelen lesz az odavágó egyetlen gólját szerző, osztrák válogatott Marko Arnautovic, továbbá Augusto is sérült, a spanyoloknál pedig Lemar és Azpilicueta maródi, de kétséges a kulcsjátékosnak számító Griezmann és Giménez játéka is – írta meg a Magyar Nemzet.

A hollandok még sosem nyertek

A másik szerdai visszavágón a Borussia Dortmund látja vendégül a PSV Eindhovent, az első meccsen Hollandiában 1-1-es döntetlen született. A két együttesnek ez lesz a negyedik mérkőzése a Bajnokok Ligája történetében, s ezek közül még egyet sem sikerült megnyernie a holland csapatnak. A 2002/2003-as kiírás őszi szakaszában a Dortmund 3-1-re diadalmaskodott vendégként, majd 1-1-et játszott riválisával saját közönsége előtt, ahol a mostani kiírás csoportkörében sem az AC Milannak, sem a Paris Saint-Germainnek, sem pedig a Newcastle Unitednek nem sikerült győznie. A BL nyolcaddöntője a két ma esti találkozóval véget ér, a negyeddöntő párosítását péntek délben sorsolják ki.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, visszavágók:

Atlético Madrid (spanyol)–Internazionale (olasz) 21.00 

Az első mérkőzésen 0-1

Borussia Dortmund (német)–PSV Eindhoven (holland) 21.00 

Az első mérkőzésen 1-1.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában