Vízilabda Európa bajnokság

2024.01.03. 10:34

A fiatal magyar csapattól pörgős játékra számíthatunk

Már a csütörtöki nyitányon nehéz ellenféllel találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a horvátországi Európa-bajnokságon, de a junior-világbajnok Tátrai Dávid szerint egyik rivális sem akarja jobban a sikert a mieinknél – írja a Nemzeti Sport.

MW

Tátrai Dávid (fehér) pörgős játékot ígér az Európa bajnokságra

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Tortával a kezében érkezett meg a magyar férfi vízilabda-válogatott újévi edzésére Tátrai Dávid – a játékosok közül harmadikként, csupán a két kapus, Gyapjas Viktor és Bányai Márk előzte meg – kezdi cikkét a Nemzeti Sport.

 

Mindhárman az E.ON-kupán mutatkoztak be a „nagyok” között, újoncként süteménnyel kellett készülniük a többieknek, csütörtökön pedig már az Európa-bajnokságon bizonyíthatnak, a horvátországi kontinenstorna nyitányán a görögökkel találkoznak a mieink.

Ez az a lépcsőfok, amely meghatározza a pályafutásomat, mégiscsak az első felnőtt-világversenyemre készülök 

– mondta a sportlapnak a BVSC-vel 2026-ig szerződést hosszabbító, junior-világbajnok Tátrai Dávid.  

Természetes, hogy szeretnék nagyon jól teljesíteni, hasznára lenni a válogatottnak. Szerintem megvan a helyem a csapatban, érzem, hogy Varga Zsolt bízik bennem, és bár nem én vagyok a legidősebb, igyekszem hasonló stílusban játszani, mint az U20-as válogatottban, amelyben meghatározó szerepköröm volt. Azon leszek, hogy a védekezésből minél jobban kivegyem a részem, ahogy Zsolt szokta mondani, a »szürke melót« minél jobban el kell végezni, és persze jó lenne a gólszerzésben is jeleskedni.

Tátrai Dávid mellett további öt junior-világbajnok, Gyapjas Viktor, Varga Vince, Vismeg Zsombor, Molnár Erik és Vigvári Vince került be a Zágrábba utazó csapatba. 

Az utóbbi két játékos ott volt a fukuokai vb-n aranyérmes együttesben, ahogy az Eb-keretből Fekete Gergő, Nagy Ádám, Pohl Zoltán és Vigvári Vendel is, míg a rutint képviselő center, Hárai Balázs 2013-ban nyert világbajnokságot.

S hogy mi lehet a legnagyobb erőssége a megfiatalított férfiválogatottnak? – tette fel a kérdést a Nemzeti Sport.

Mindenkinél gyorsabbak és motiváltabbak vagyunk, jobban akarjuk a sikert, mint a riválisaink

 – jelentette ki határozottan a 20 éves Tátrai, aki így folytatta: 

Pörgős játékra készülünk, ha mindannyian beletesszük a közösbe, amire képesek vagyunk, lehet esélyünk Zágrábban. Bizakodva várjuk az Európa-bajnokságot, jó formában van a csapat, nem érződik, hogy a karácsony miatt kihagytunk néhány napot. Az elmúlt hetekben nagy terhelést kaptunk, így már csak csiszolni, pontosítani kell a taktikai elemeken, hogy összeálljon a játékunk, és robbanékonyak legyünk.

A felnőttek között újdonságnak számító divíziós rendszert Tátrai Dávidék ismerik az U20-as világbajnokságról, vagyis felkészültek rá, hogy már a torna első hetében nehéz mérkőzéseket játszanak. 

A mieink a B-csoportban szerepelnek, csütörtökön Görögországgal, szombaton Grúziával, hétfőn Olaszországgal találkoznak, és ha az első két hely valamelyikén végeznek, három pihenőnapot kapnak a negyeddöntő előtt.

Érdekes az új rendszer, szerencsére a juniorvébéről már ismerem, szerintem összességében jó így a lebonyolítás

 – mondta a BVSC játékosa. 

Nincs lehetőségünk megszokni az Európa-bajnokság hangulatát, egyből száz százalékot kell nyújtanunk, de motivál, hogy már az első mérkőzésünkön nehéz ellenféllel találkozunk

– tette hozzá.

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE A 2024-ES ZÁGRÁBI EB-RE 

Kapusok: Bányai Márk (Szolnoki Dózsa), Gyapjas Viktor (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Fekete Gergő (Ferencváros), Hárai Balázs (OSC), Kovács Péter (BVSC), Molnár Erik (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Pohl Zoltán (Ferencváros), Szeghalmi Zsombor (Szolnoki Dózsa), Tátrai Dávid (BVSC), Varga Vince (Ferencváros), Vigvári Vendel (Ferencváros), Vigvári Vince (OSC), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa)

A magyar csapat programja 

B-csoport (Zágráb)
Január 4., csütörtök
19.00: Magyarország–Görögország (tv: M4 Sport)
Január 6., szombat
17.00: Magyarország–Grúzia (tv: M4 Sport)
Január 8., hétfő
19.00: Magyarország–Olaszország (tv: Duna World)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában