Forma-1

2023.09.14. 11:52

Vettel szerint Verstappen mindent tökéletesen kontrollál

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint a kétszeres vb-első, és jelenleg is éllovas Max Verstappen tökéletesen kontrollálja a Forma-1-es mezőnyt.

MW

A futamgyőztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíjának eredményhirdetésén a monzai versenypályán 2023. szeptember 3-án

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Daniel Dal Zennaro

A Red Bull holland pilótája a legutóbbi, Olasz Nagydíjon megdöntötte Vettel csúcsát azzal, hogy sorozatban 10. versenyét nyerte meg.

Max tehetsége már korán egyértelmű volt, gokartos korában is nagyon magas szinten volt, hihetetlenül sikeres. Gyorsan alkalmazkodott a formaautókhoz, 17 évesen pedig már a Forma-1-ben szerepelt. Kezdetben voltak hibái, de ezekből tanult, a nagy sebessége pedig megmaradt

– fogalmazott a német versenyző.

Most olyan helyzetben van, hogy mindent kontroll alatt tud tartani, és ezt tökélyre tudta fejleszteni. Imádnivaló, amit csinál, azt pedig saját tapasztalatból tudom, milyen nehéz ilyen sorozatot felépíteni

 – mondta Verstappen egymás után aratott futamgyőzelmeiről Vettel.

A holland pilóta akár már a jövő heti, Japán Nagydíjon bebiztosíthatja harmadik világbajnoki címét, miután a szezon eddigi 12 futamából a legutóbbi tizet megnyerte. Csapata, a Red Bull még hibátlan idén, ugyanis a másik két versenyen a mexikói Sergio Pérez diadalmaskodott.

A világbajnokság most hétvégén a Szingapúri Nagydíjjal folytatódik.

Szerződést hosszabbított az Alfa Romeo kínai pilótája

 Meghosszabbította a szerződését 2024-ig a Forma-1-es Alfa Romeo kínai pilótája, Csou Kuan-jü.

A versenyző 2022-ben debütált a csapatnál, s ezzel a száguldó cirkusz történetének első kínai pilótája lett.

Az istálló a csütörtöki közleményében úgy fogalmazott: Csou érettségével és aprólékosságával idén még több szurkolót szerzett magának a csapaton belül, így a szerződéshosszabbítás természetes volt, a versenyző pedig szeretne még tovább fejlődni.

Csou mellett a másik pilóta, a finn Valtteri Bottas is marad az Alfa Romeónál, amely így változatlan felállásban versenyez majd a következő idényben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában