Konferencia Liga

2023.08.10. 21:34

Máltán hengerelt a Ferencváros, Bécsben játszott döntetlent a Debrecen (videó)

A Ferencváros a Hamrun Spartans ellen Máltán lépett pályára a Konferencia Liga selejtezőinek harmadik fordulójában és aratott sima, öt gólos győzelmet (1-6), míg a Debrecen a Rapid Wien vendégeként gól nélküli döntetlent játszott Bécsben. A Sepsi OSK hazai pályán nem bírt a kazah Aktobe csapatával.

MW

Mohammad Abu Fani góljával már a harmadik percben vezetett a Fradi

Forrás: MTI

Fotó: Domenic Aquilina

Két magyar csapat maradt állva a nemzetközi labdarúgó kupákban, a Ferencváros a és a Debrecen is a Konferencia Ligában érdekelt. 

Máltán játszott a Ferencváros 

A Fradi hagyományos zöld-fehér szerelésében lépett pályára, a máltaiak pedig piros-fekete csíkos mezben játszanak. Korán előnybe került a Fradi, hiszen, 

Mohamed Abu Fani révén már a harmadik percben megszerezte a vezetést a Ferencváros Máltán!

A majdnem 17 ezer férőhelyes Nemzeti Stadionban játszották a találkozót, azonban finoman szólva sem voltak sokan. A Ferencvárost mintegy 50-60 szurkolója kísérte el a mérkőzésre, az ő hangjuk töltötte be a stadiont. A gyorsan megszerzett ferencvárosi vezetés után csendesebben csordogált a játék, igazán komoly lehetőség egyik oldalon sem alakult ki az első félidőben.

A második félidő elején aztán megduplázta előnyét a Ferencváros, a zsinórban harmadik találkozóján eredményes Zachariassen révén 0-2 volt az állás Máltán az 51. percben!

Nem kellett sokat várni az újabb Fradi gólra, hiszen az 53. percben a Paksról nyáron igazolt Varga Barnabás talált a hálóba. A játékos negyedik mérkőzésén a harmadik találatát jegyzezte ekkor, ezzel pedig eldőlni látszott a találkozó, az eredményjelző 0-3-at mutatott, de hol volt mé a vége?

Talán elfáradt a máltai együttes, de mindenesetre beindult a Ferencváros és Varga, aki az 56. percben talált be újra, amivel már négy góllal vezetett a Fradi, lassan a továbbjutás kérdését is lezárva!

Szijjártó Péter a közösségi oldalán osztott meg videót a Ferencváros szurkolóiról

A 65. percben ismét a Fradi és Varga volt eredményes, a támadó klasszikus mesterhármasával már 0-5 volt az állás. A 89. percben aztán összejött a szépítés a máltiaknak Montebello szabadrúgása után, azonban Owosu hamar, egy perc alatt visszaállította az öt gólos különbséget, a rendes játékidőben így 1-6 volt az állás!

A második félidőre gólja ellenére egyértelműen elfáradt a máltai együttes, csak a gólkülönbség volt a kérdés a találkozó végére.

A mérkőzés után a három gólt szerző Varga az MTI szerint a következőket nyilatkozta:

Természetesen nagyon örülünk a nagy arányú győzelemnek, én pedig külön a három gólnak. Jó mentalitással léptünk pályára, sikerült elérnünk, amit szerettünk volna. Szeretnénk a visszavágón a saját szurkolóink előtt is nyerni. Az első félidőben sem játszottunk rosszul, de a másodikban gyorsabban járattuk a labdát, ez lehetett a kulcs.

Máté Csaba irányítása alatt pedig szárnyal az FTC, hiszen a Shamrok Roversnek odahaza négyet, a Fehérvárnak ötöt, a Hamrunnak idegenben rúgtak hatot a játékosai! A visszavágót jövő héten csütörtökön rendezik Budapesten.

Hamrun Spartans–Ferencváros 1-6
Ta' Qali, Nemzeti Stadion
Gól: Montebello, illetve Abu Fani, Zachariassen, Varga (3), Owosu
Játékvezető: Hamiti Eldorjan
Hamrun: Marchetti – Mbong, Borg, Emerson, Bjelicsics – Elionay, Prsa, Nenov, Comenzuli – Jonny, S. Paintsil.
FTC: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramírez – Sigér, Ben Romdhane, Abu Fani - Zachariassen, Varga B., Traoré.

A mérkőzés összefoglalója:

A Debrecen Bécsben lép pályára a Rapid Wien otthonában

A Fradinál nehezebb dolga van a DVSC-nek, hiszen az osztrák Rapid Wien teljesen más kategóriát képvisel, mint a máltai együttes. ennek ellenére a debreceniek nem tettek le a továbbjutásról, amit jelez, hogy több százan keltek útra, hogy a helyszínen szurkoljanak Dzsudzsák Balázséknak.

Szijjártó Péter: a konzulok ezen a héten is mindenben segítik a mérkőzésekre érkező magyar szurkolókat
„Újabb hét, újabb Konferencia Liga meccsek” – fogalmazott a miniszterközösségi oldalán, hozzátéve, hogy konzuljaink ezen a héten is mindenben segítik a mérkőzésekre érkező magyar szurkolókat.
Szijjártó Péter emlékeztetett rá, hogy Bécsben 21 órakor az Allianz Stadionban a Rapid Wiennel kezdett a DVSC. 
„Négy konzul kolléga már érkezéskor a határátkelőnél és a vasútállomáson segíti a helyszínre érkező magyar szurkolókat és természetesen a stadionban is jelen lesznek a meccs teljes időtartama alatt. Szükség esetén a +36 30 120 9151-es telefonszámon kérhető konzuli segítség.”
Az FTC 19 óra 30 perckor játszott a Hamrun Spartansszal a máltai National Stadiumban. „Három követségi kollégánk itt is a magyar szurkolók rendelkezésére áll a +356-2124-4310-es ügyeleti telefonszámon” – írta Szijjártó Péter.

Az első félidőben jó hangulatban, sok néző előtt kiegyenlített, helyenként kifejezetten kemény találkozót játszik a Debrecen Bécsben. Helyzet azonban kevés akadt mindkét oldalon, így gól sem esett az első félidőben,

ami jelenleg inkább a Debrecennek kedvez.

A második félidő elején nem sokat változott a játék képe. Kevés helyzet, nagy küzdelem jellemezte a játékrész első felét, a mérkőzés végén azonban több szögletet és szabadrúgást elvégezhetett a Loki, amelyek nem voltak teljesen veszélytelenek. 

Összességében elégedett lehet a Debrecen a gól nélküli eredménnyel, hiszen maradt esélye a debreceni visszavágóra a továbbjutás kiharcolására!

Rapid Wien–Debreceni VSC 0-0
Bécs, Weststadion, 18.000 néző
Játékvezető: Robert Hennessy
Rapid: Hedl – T. Schick, Querfeld, Cvetkovics, Auer – Kühn, Sattlberger, Kerschbaum, Grüll – Seidl, Burgstaller.
DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Romanchuk, Manrique – Lagator – Joao Oliveira, Dzsudzsák, Loncar, Szécsi – Do. Babunkszky

Döntetlent játszott a Sepsi OSK

A határon túli magyar csapatok közül a Sepsi OSK volt érdekelt a Konferencia Ligában csütörtök este. A Sepsiszentgyörgyön játszott találkozón több, mint 8000 néző igyekezett kiszurkolni a győzelmet, ettől azonban messze volt a hazai csapat. Főleg, amikor a kazah Aktobe Élder Santana góljával megszerezte a vezetést a 65. percben. 

Varga Roland gondoskodott arról, hogy azért ne hátrányban utazzon a visszavágóra a székely együttes, hiszen a 89. percben betalált a vendégek kapujába, döntetlenre mentve a mérkőzést.

 

Sepsi OSK (romániai)–Aktobe (kazah) 1–1 (0–0)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 8170 néző.
Gól: Varga R., illetve Élder Santana
Játékvezető: Kastrati (koszovói)
Sepsi OSK: Niczuly – Ciobotariu, Balasa, Ninaj, Dumitrescu – Jonathan Rodríguez (Aganovic, 66.), Paun (M. Rondón, 74.) – Stefanescu, Alimi, Matei (I. Gheorghe, 80.) – Safranko (Varga R., 80.)
Aktobe: Pokatyilov – Kaszim, Jasin, Somko – China (Gadrani, 88.Ö, Strumia, Raicskovics, Tanzsarikov – Bajtana, Élder Santana (A. Filipovic, 88.), Szamorodov (Bjasszmertnij, 75.). Vezetőedző: Andrej Karpovics

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában